Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba izbjeći incident

Srpski specijalci spremni za dronove

dron
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.12.2014.
u 14:47

Kako bi preduhitrili bilo kakav izgred na summitu Kine i država središnje i južne Europe u Beogradu 16. prosinca, srpska policija je uz ostale specijalističke ekipe formirala i poseban tim, lovce na dronove

Kako bi preduhitrili bilo kakav izgred na summitu Kine i država središnje i južne Europe u Beogradu 16. prosinca, srpska policija je uz ostale specijalističke ekipe formirala i poseban tim, srpske lovce na dronove, koji će non-stop dežurati kako bi se izbjegao incident s dronom kao na nedavnoj nogometnoj utakmici Srbija - Albanija, javljaju mediji u Srbiji dodajući kako je prvu probu ova ekipa imala u petak na Forumu EU - Zapadni Balkan.

- Policijski helikopter 'gazela' bit će u stalnom dežurstvu. U njemu je osim posade i pripadnik Protuterorističke jedinice MUP Srbije. Naoružan puškom pumpericom u slučaju bilo kakvog izgreda helikopter bi odmah poletio do drona, kojega bi jedan od specijalaca koji već danima to uvježbavaju oborio iz pumperice. Specijalci iz PTJ nose specijalne naočale koje odbijaju zrake iz lasera, igračke koja se često koristi da bi ih zaslijepila kako ih ništa ne bi spriječilo da naciljaju metu. Ukoliko se dron nalazi iznad mjesta gdje je puno ljudi, specijalac neće pucati, već su piloti uvježbali da 'skijom' s helikoptera zakače dron ili ukoliko nosi neki transparent, zakače sajlu. Ako ni to ne uspije, piloti su uvježbali približiti se dronu i iskosa rotorima napraviti vrtlog i dron oborili - doznaju beogradske Vesti od neimenovanog ali razgovorljivog izvora u MUP-u Srbije.

Oko 7.000 policajaca, agenata BIA, srpske sigurnosne agencije i vojnih službi sigurnosti bit će raspoređeni tijekom trajanja summita i svakodnevno će se brinuti o sigurnosti sudionika, prenose srpski mediji i dodaju kako će hoteli u kojima će biti smješteni sudionici, kako kaže jedan policajac pola u šali, pola u zbilji, bit će 's više agenata sigurnosti nego osoblja'.

>>Tučnjava na utakmici: Bespilotni nastavak srpsko-albanskih tenzija

>>Pronađen dron s utakmice: 'Albanci su htjeli izazvati nerede'

Komentara 11

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
14:59 14.12.2014.

Eh luđaka

Avatar štrumpf
štrumpf
15:45 14.12.2014.

Mogli su i PZO postaviti...hihihihi

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
16:02 14.12.2014.

A stiže i Vesma Pusić ...hoće li i Šešelja posetiti .....ipak je ona njegov omiljeni političar sa četničkim pedigreom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije