Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tehnologija

Srpska vojska nabavlja dronove iz Kine - imat će laserski vođene rakete i bombe

17.09.2018.
u 17:33

Postignut je "čvrst načelan dogovor" o nabavci, dok se ostali detalji dogovaraju

Tijekom službenog posjeta srbijanske delegacije predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem Pekingu postignut je dogovor o nabavci dronova za vojsku Srbije.

Kako pišu Novosti, radi se o najsuvremenijim sustavima bespilotnih letjelica kojima će se "poboljšati obrambena sposobnost" Srbije. Postignut je "čvrst načelan dogovor" o nabavci, dok se ostali detalji dogovaraju.

Prema saznanjima ovog lista, dronovi će biti sklapani u Srbiji, a originalne komponente stići će od kineskih proizvođača. Riječ je o pet modernih sustava dronova, od kojih su dva borbena, s laserski vođenim raketama i bombama.

Ove bespilotne letjelice imaju mogućnost izviđanja i upravljanja artiljerijskom vatrom. Imaju i foto-elektronske sustave, zahvaljujući kojima mogu danju i noći izviđati i navoditi rakete i bombe.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Ključne riječi

Komentara 119

Avatar anti_komunist
anti_komunist
18:02 17.09.2018.

lako za oruzje, al gdje ce kupiti muda ....

TR
tramontana
17:50 17.09.2018.

Čube se naoružava i šalje mirotvorne poruke. Koji je to smrad.

Avatar Peterančan
Peterančan
17:50 17.09.2018.

Druže uredniče, kakvo naoružanje nabavljaju Mađari, Talijani, Slovenci, Crnogorci, Albanci ....? Navodno u našem susjedstvu žive i drugi narodi, a ne samo vaši omiljeni škije. Do kad nas budete davili sa vašim idolima? Jel budete jednom skužili da živite u Hrvatskoj, da vam se (nezaslužena) plača isplaćuje u Hrvatskim kunama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije