Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Planirano je dugo i detaljno'

Srpska premijerka: Sigurna sam da je bilo planirano ubojstvo predsjednika Vučića

Ana Brnabić
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.10.2021.
u 13:50

Prema njezinim riječima, u trenutku njegova eventualnog fizičkog smaknuća govorili bi "što je čudno, zaslužio je to, bio je mafijaš"

Nadležne službe rade svoj posao, a stranačka knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće nikoga zaštititi, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić komentirajući na TV Pink uhićenje bivše državne tajnice Dijane Hrkalović.

- Slažem se i s onim što je izjavio predsjednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je u planu i fizička eliminacija predsjednika Srbije. Planirano je dugo i detaljno, stvorene su paralelne strukture unutar MUP-a, kao i kampanja u tajkunskim medijima, koju su, prema dogovoru, prenosili i mediji u regiji - kaže Brnabić te navodi kako je cilj medija bila dehumanizacija Aleksandra Vučića.

Prema njezinim riječima, u trenutku njegova eventualnog fizičkog smaknuća govorili bi "što je čudno, zaslužio je to, bio je mafijaš". Osvrnula se na gospodarske uspjehe, otvorene tvornice i rast Srbije unatoč pandemiji koronavirusa te ustvrdila kako se Vučiću "nema za što prigovoriti". 

– S ovakvim rezultatima nemate što prigovoriti predsjedniku i onda mu krenete na sina, besramno. Sve je postalo dopušteno! Mladić je kriminaliziran, nalazi se na naslovnicama tajkunskih novina i tjednika, optužen je za vođenje klubova navijača, trgovinu nogometašima, bliskost s kriminalnim klanovima, a to je, kako smo vidjeli prethodnih mjeseci, vrlo opasno... Sve je to usmjereno protiv Vučića - kaže. Ističe kako je sigurna da je atentat na predsjednika Vučić planiran.

- Cijeli je narativ bio takav! Mislim da su ga htjeli ubiti prije, za vrijeme i nakon otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ prekinut. Nastavit ćemo istragu - zaključila je Brnabić.

 

Komentara 37

ML
mlado
14:14 24.10.2021.

Alo glupačo! Doduše nije takva glupača kakva se predstavlja. Prije svega je pokvarena. Marioneta u Vučićevom režimu. Njezine verbalne vještine su svima dobro poznate. Dobro oslikava opću propast Srbije koja nezadrživo propada i podsjeća kako društva uvijek mogu biti još gora nego što čovjek može misliti u određenom trenutku. To je država koja nema institucije, država kojom vlada mafija. To nije figurativni govor nego je to doslovno tako. Ubija ih njihova velikosrpska ideologija, a dok se od nje ne otrijezne, teško mogu očekivati bilo kakav napredak društva.

DU
Deleted user
13:56 24.10.2021.

Dečec, da bi nekoga "dehumanizirao" taj mora prvo biti "human" - dakle Vučića se već samo zbog toga ne može "dehumanizirati". Drugo: svi mediji do zadnjega u Srbiji su u njegovoj službi, stoga ta navodna "medijska priprema" nije ništa drugo doli izmišljotina u cilju stvaranja ozračja da bi se moglo likvidirati i zadnje političke protivnike.

JO
JozoBozo1971
14:07 24.10.2021.

Ako je ona ovako otvoreno izašla s tim u javnost, a ne navodi tko ga je htio eliminirati, onda je ovo što govori zapravo najava serije hapšenja tobožnjih urotnika, zapravo opozicionih lidera koji imaju ikakve šense na izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije