Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEFTINIJE NEGO KOD NAS

Srpkinja otkrila koliko je platila stan u Chicagu pa šokirala pratitelje: 'Pa gdje mi ovo živimo ljudi'

chicago
pixabay
22.11.2023.
u 09:02

Moj stan vrijedi sad 190 tisuća, a kupila sam ga za 157 tisuća. To su stanovi u boljim područjima grada koja su sigurnija i na sjevernoj stranici grad, ispričala je Tiktokerica

TikTokerica iz SAD-a koja je inače podrijetlom iz Srbije te objavljuje sadržaj pod imenom 'thebalkanmix' otkrila je koliko je platila stan u Chicagu što je izazvalo lavinu komentara na toj društvenoj mreži. 

Ispričala je kako cijena najma dvosobnog stana u Chicagu košta oko 1500 dolara za stan od 100 kvadrata dok se prosječni stan može kupiti za 150.000 dolara i više. Ona je svoj prvi stan u Chicagu 2021. godine platila 157 tisuća dolara. 

- Cijena za dvosobni stan je od 150 tisuća na više. Trenutno su ovdje rate skočile i cijene za stanove. Moj stan vrijedi sad 190 tisuća, a kupila sam ga za 157 tisuća. To su stanovi u boljim područjima grada koja su sigurnija i na sjevernoj stranici grad - ispričala je.  Pojasnila je kako vlasnici stanova svaki mjesec plaćaju naknadu udruženju stanara koja pokriva troškove održavanja zgrade. 

@thebalkanmix Replying to @Prodavačica šljokica #balkan #balkanci #balkanciuamerici #zivotuamerici ♬ original sound - thebalkanmix

 

VEZANI ČLANCI: 

- Radim kao agent za nekretnine tako da znam o čemu pričam - istaknula je. Njezina objava izazvala lavinu komentara. 

'U Zagrebu 100 kvadrata u centru 650.000 eura, znači u USA kupim 4 stana', 'Stan u Zadru 50 kvadrata 250.000 eura', 'U Švicarskoj bolji stan od 100 kvadrata u Zurichu da nije blizu centra i jezera, nemaš ispod jedan milijun franaka', 'Skuplje je u Bosni i Hercegovini', 'Ja sam u šoku... Pa gdje mi ovo živimo ljudi. Srbija je preskupa!!!' , samo su neki od brojnih komentara.

VIDEO 'Cijene otišle u nebo, treba se maknuti iz gradova': Gradit će se stanovi za najam mladima?

Komentara 11

MA
majeltomoguce
09:41 22.11.2023.

Nešto tu ne štima! Ako je najam stana 1500$ kako onda novi dvosobni može koštati 150 tisuća??? Pa tko bi plaćao najam toliki najam ako su stanovi tako jeftini? Turisti? Ne vjerujem - mora da je tu nema caka koju nije rekla!

Avatar horuk
horuk
10:11 22.11.2023.

Ima tu mnogo faktora. Pocevsi da kod nas recimo ne postoje sigurni i nesigurni kvartovi. Po pravilu su i americki sigurni kvartovi statisticki za nas nesigurni jer je kriminalitet kod nas u HR daleko nizi. Drugo je kvaliteta gradnje, tko je bio u SAD zna koliko je nekvalitetnija njihova gradnja. Trece, i kod njih postoje stanovi od 100m² koji kostaju milijun ili vise. To su stanovi na premium pozicijama kao kod nas na moru. Znaci, tu smo cak jeftiniji.

DE
Dex
10:56 22.11.2023.

inače nek malo napiše o kućama koje ameri rade od drva a najjeftinije od nekih 1100 kvadratnih stopa ili naših 100 kvadrata a to su obično tri spavaće, kuhinja, dvije male kupaonice i blagavonica te tzv ulazna/dnevna soba a čija gradnja od jeftinijih materijala košta od 300 000 dolara na više (zavisno od unutarnje opreme) a prosjelna cijena takvih kuča je od 500 000 do 1 500 000 dolara zavisno od lokacije.... tu nije uključena cijena zemljišta i tzv "closing costs" koji uključuju sve ateste i priključke a koji mogu doseći i 50 000 dolara dok samo zemljište na periferiji dođe oko 150 000-300 000 dolara pa zato većina amera uzima tzv "mortage" ili kredit kod banke kako bi uopće i mogli napraviti kuću ili kupiti stan a rate su jako visoke i dosežu i do 5000 dolara mjesečno sve zavisno na koji rok je uzet kredit ....... a da ne pričam o cijeni osiguranja za kuće jer pošto su većinom drvene mogu jako brzo izgorjeti ili se oštetitit od vjetra, vode, poplava pa i termita ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije