Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI OGORČENI

Srednjoškolci u Pazinu i dalje koriste čučavce, kabinet župana: 'Sanitarni čvorovi nisu u jako lošem stanju'

Foto: gssjd.hr
1/2
02.11.2022.
u 16:17

Čučavci odavno su trebali biti zamijenjeni, no nakon godina čekanja roditelji su preuzeli inicijativu - roditeljskim Viber grupama počeo je kružiti dopis o akciji prikupljanja novčanih sredstava

Roditelji srednjoškolaca koji pohađaju pazinsku Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile nedavno su pokrenuli inicijativu prikupljanja novčanih sredstava kako bi njihova djeca napokon dobili wc školjke, umjesto čučavaca koji se i dalje koriste.

Ti čučavci odavno su trebali biti zamijenjeni, no nakon godina čekanja roditelji su preuzeli inicijativu - roditeljskim Viber grupama počeo je kružiti dopis o akciji prikupljanja novčanih sredstava u razredima kako bi se doniralo za potrebe renoviranja sanitarnih čvorova u školi.

- Kao roditelj, ja i moj suprug smo u nekoliko navrata upozoravali na sastancima roditelja o toj problematici, te smo razrednicu obavijestili o tome da neki učenici, pogotovo učenice, zbog neadekvatnih uvjeta, izbjegavaju odlazak na WC dok su u školi i zbog toga imaju zdravstvene probleme - objasnila je situaciju jedna od majki, prenosi Istra24.

- Iz moje roditeljske perspektive, ispada da se nitko tim "prljavim" problemom ne želi baviti, i da je najlakše lopticu odgovornosti prebaciti na nekog drugog, u ovom slučaju - na roditelje. Možda je inicijativa za prikupljanje donacija u gotovini nastala u dobroj namjeri, ali nisam sigurna da je skupljanje donacije u gotovini po razredima legalan način da se taj problem riješi, niti da bi se na roditelje trebala prebaciti odgovornost za ulaganje u osnovne uvjete kao što su sanitarni čvorovi - dodaje.

Mještanka smatra kako što prije treba naći rješenje za renoviranje sanitarnih čvorova kod osnivača tj. Istarske županije. U međuvremenu se od roditeljske inicijative odustalo, no sa svime je upoznata i ravnateljica Suzana Poropat-Božac.

- Na Vijeću roditelja održanom početkom listopada jedna je majka djeteta, članice Vijeća, dala prijedlog za tu inicijativu, a ostali članovi se tome nisu protivili i rekli su da će prijedlog proslijediti drugim roditeljima. Rečeno je samo da učenici ističu kako bi htjeli da se u školskim sanitarijama zamijene čučavci - objasnila je.

- Problem sanitarnih čvorova u našoj školi je problem čučavaca, a ne neuređenih sanitarija koji su u školi od kad se škola izgradila i učenici ističu da bi voljeli da se oni zamjene. Županija kao naš osnivač ima informaciju o tome, a škola će zatražiti osiguravanje sredstava u proračunu za ovu potrebu - dodala je.

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić pak smatra kako je Gradu i školi prioritet riješiti problem wc-a u osnovnoj školi gdje se također dijelom nalaze čučavci.

- Na žalost, za akciju sam saznala od nekoliko roditelja koji su mi neformalno pristupili. Ne podržavam akciju, jer smatram da takvi zahvati ne smiju pasti na leđa odnosno trošak roditelja - smatra, dok Županija koja je i osnivač škole te odgovorna za nju smatra kako sanitarni čvorovi nisu u lošem stanju.

- Zgrada u kojoj djeluje Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin izgrađena je 1992. godine, te spada u novije i opremljenije srednjoškolske ustanove. Sanitarni čvorovi nisu u jako lošem stanju, kako navodite, već je inicijativa pokrenuta radi zamjene čučavaca wc školjkama. Nadležna pročelnica Patricia Percan će ispitati stvarnu potrebu navedene inicijative - odgovorili su iz kabineta župana.

>> VIDEO Što se događa s vremenom? Poznati meteorolog otkrio što možemo očekivati u studenom!

Ključne riječi

Komentara 2

HO
Homophob
16:26 02.11.2022.

Cemu se cuditi "cucavcima" u Istri! Istra je puna penzionisanih JNA kadrova a oni sobom donijeli 500-godisnju tradiciju i kulturu iz koje su proizasli!

DU
Deleted user
07:26 03.11.2022.

Kako bi rekla Kolinda, pa imate livadu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije