Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#STANDFORUKRAINE

Srednjoškolci iz Novske snimili video podrške mladim Ukrajincima: 'Želimo da znaju da dijelimo njihovu tugu'

Foto: Youtube screenshot
1/5
04.03.2022.
u 16:09

Na ovaj način žele potaknuti sve one koji razmišljaju na isti način da se fotografiraju na svom radnom mjestu, u školi, bilo kojoj instituciji koristeći #standforukraine

Srednjoškolci iz Novske snimili su video podrške mladim Ukrajincima.

- Sjećamo se jako dobro vremena iz rata kod nas, i zaista ih ne želimo nikome, ali sjećamo se i podrške svijeta koju smo dobivali. Danas, zahvaljujući tehnologiji, stanovnici Ukrajine ovaj video mogu odmah vidjeti i znati da smo uz njih!, rekla je ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović, ponosna na inicijativu svojih učenika.

Ideju je predložio drugi razred gimnazije, a cijelom organizacijom koordinirala je profesorica Andrea Babić. Izrađivali su plakate, zastavice, crteže, osmislili poruke, snimali, montirali, fotografirali…

„Generacija smo koja je zadnje dvije godine bila suočena s epidemijom korone, a sad miru prijeti rat. Ne želimo to prihvatiti, želimo osmijehe i sreću na licima. Želimo da mladi Ukrajinci znaju da dijelimo njihovu tugu!“, poručili su novljanski srednjoškolci.

Osim toga, na ovaj način žele potaknuti sve one koji razmišljaju na isti način da se fotografiraju na svom radnom mjestu, u školi, bilo kojoj instituciji koristeći #standforukraine. 

Grad Novska, ali i susjedna Općina Lipovljani, organizirali su se i u pogledu prihvata izbjeglica i u ovom trenutku osiguran je smještaj za 150 osoba.

>> VIDEO Pogledajte snimke požara zgrade u kompleksu nuklearne elektrane Zaporižje


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije