Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srednje škole ove jeseni upisuju 47.481 učenika u 2217 razrednih odjela diljem Hrvatske

Svi oni koji se upisuju u srednje škole već su se morali prijaviti u upisni sustav, a 26. lipnja kandidati će morati odabrati srednje škole prema vlastitoj listi prioriteta.
10. lipnja 2019. u 11:19 0 komentara 142 prikaza
srednja škola
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Srednje će škole na jesen u ukupno 2217 razrednih odjela diljem Hrvatske upisati 47.481 učenika.

Dvoje djece poginulo u naletu kamiona na odmorištu autoceste između Novske i Okučana Poginule dvije učenice Pet bitnih stvari o tragediji na odmorištu. Je li se mogla izbjeći?

Pravo izravnog upisa u željenu srednju školu imaju oni učenici koji su izborili prva tri mjesta na državnim ili međunarodnim natjecanjima znanja, a bodove potrebne za zadovoljavanje praga u srednjim školama, koji su uvjet za upis, učenici osim uspjehom mogu ostvariti i drugim aktivnostima – ako su kao članovi grupe sudjelovali na natjecanjima ili su za osnovnoškolskog školovanja postigli izuzetne sportske rezultate. Svi oni koji se upisuju u srednje škole već su se morali prijaviti u upisni sustav, a 26. lipnja kandidati će morati odabrati srednje škole prema vlastitoj listi prioriteta.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga za odabir najboljih Superodlikaši navalili na ovu školu u Zagrebu. Uvodi se i prijamni ispit!

Svi učenici trebaju provjeriti imaju li pri upisu u željenu srednju školu dodatnu provjeru znanja, poput prijamnog ispita ili ispita za provjeru znanja stranog jezika. Za takve obrazovne programe prijave u sustavu završavaju 1. srpnja, a za sve ostale 10. srpnja. Isti dan počinje ispis prijavnica, a krajnji rok za njihovu dostavu u škole je 12. srpnja, a dan poslije objavljuju se konačne ljestvice, odnosno rezultati upisa.

Danas istječe rok za prijavu učenika s teškoćama u razvoju za preliminarno rangiranje programa obrazovanja za koje moraju imati stručno mišljenje Službe za profesionalnu orijentaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kako bi se upisali u željene srednje škole. 

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.