Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUMBO PLAKAT

Sramotan gaf Janičinog ureda: Pulsku Arenu pomiješali s rimskim Colosseumom

Arena
Dusko Marusic/PIXSELL
27.09.2018.
u 11:03

Upravo su krenule i prijave zainteresiranih vježbača, a i sama presica održana je usred pulske Arene. Međutim, pravo je pitanje u kojem će se to točno rimskom amfiteatru vježbati, jer ako je suditi po plakatima kojima se najavljuje događaj, to nije pulska Arena.

Velika završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta preselit će ove godine iz Zagreba u Pulu. Nakon cjelotjednog programa koji će se održavati u raznim zagrebačkim fitness centrima, vrtićima, školama i ponekim tvrtkama, zadnji dan manifestacije održat će se besplatna rekreacija za građane u pulskoj Areni, prenosi Glas Istre.

Upravo su krenule i prijave zainteresiranih vježbača, a i sama presica održana je usred pulske Arene. Međutim, pravo je pitanje u kojem će se to točno rimskom amfiteatru vježbati, jer ako je suditi po plakatima kojima se najavljuje događaj, to nije pulska Arena.

Naime, sa jumbo plakata, ali i drugog promidžbenog materijala koji se ovih dana može vidjeti u ulicama i u medijima, lako je uočiti da amfiteatar nimalo ne nalikuje pulskom. I on to doista nije, već je riječ o rimskom Colosseumu.

Iz središnjeg državnog ureda za šport kojem je na čelu hrvatska skijašica Janica Kostelić ispričali su se zbog ove pogreške.

- Iznimno nam je žao da je došlo do ove greške, međutim stvarno ne našom krivnjom. Naime, sve vizuale nam je radio neovisni dizajner koji kupuje fotografije na legalnim platformama koje ih nude. Kao što znate, slike koje su zaštićene autorskim pravima nije moguće koristiti. Kako je on u Shutterstock upisao Arena Pula, dobio je sliku koju smo stavili. A ova je odabrana jer smo tražili da bude u noćnoj verziji, kaže nam u svojem odgovoru Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport.

Komentara 4

SA
sargu123
11:31 27.09.2018.

Kakvo vodstvo takav ured.

SE
serđo12
12:27 27.09.2018.

Ma kako da znaju kad je Arena u Istri a ne u Zg!?

TT
TTjac
09:03 28.09.2018.

Glup izgovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije