Naslovnica Sport Borilački sport

Ivana Habazin: I na dan borbe planiram se pomoliti u crkvi

Od ranih borbi domaću publiku bi mogla najviše intrigirati borba 28-godišnjeg teškaša Agrona Smakićija, koji profesionalnu karijeru gradi u Njemačkoj i ima skor od 13-0 uz 11 pobjeda nokautom
08. rujna 2018. u 18:14 6 komentara 673 prikaza

Zahvaljujući vrlo snažnoj kampanji Hrgovićeve promotorske kuće Sauerland Promotions, svi ostali hrvatski sudionici zagrebačke priredbe ostali su u sjeni najboljeg hrvatskog boksača, no red je da ih se spomene.

'Povratak kući' 'Bude li sve po planu, Hrgović bi se krajem 2019. mogao boriti za svjetski naslov'

Prvi od njih u ring ući će 44-godišnji Šibenčanin Ivica Perković (protiv Mađara Totha), teškaš koji u svojoj profi karijeri ima 23 pobjede i 34 poraza.

>> Pogledajte Ivanu Habazin na Večernji TV-u

[video: 24383 / ]

Slijedi profesionalni debi Zadranina Josipa Bepa Filipija u lakoteškoj protiv Srbina Jevtića.

Smakići prvi put u svom gradu

Od ranih borbi domaću publiku bi mogla najviše intrigirati borba 28-godišnjeg teškaša Agrona Smakićija, koji profesionalnu karijeru gradi u Njemačkoj i ima skor od 13-0 uz 11 pobjeda nokautom.

- U Zagrebu sam rođen i ovdje sam imao puno amaterskih borbi, ali nikad profesionalnu - kazao je Agron uoči borbe sa Španjolcem Enguemom.

Dino Mansour Dino Mansour Bivša velika boksačka nada odlazi iz Hrvatske trbuhom za kruhom

U nastavku priredbe Slovenka Ema Kozin nastojat će obraniti svoj WBC Silver naslov u srednjoj protiv Meksikanke Hernandez, dok će Mostarac Damir Beljo protiv Nijemca Paszkowskog nastojati ostati i dalje nepobijeđen (24-0).

Osim velikogoričkog teškaša Ivice Bačurina, po prvi put na ovako velikoj domaćoj sceni nastupit će i srednjaška svjetska prvakinja IBO organizacije Ivana Habazin i to protiv Gifty Ankrah iz Gane.

1 / 18
Ivana Habazin

- Moja protivnica je snagatorica i ne bih voljela da me zakači neka njena bomba, no po tehnici i brzini ja sam u prednosti.

Pogledat ću triler ili dramu

Pitali smo Ivanu kako će izgledati njen dan na dan borbe?

- Prije svega otići ću u crkvu, na ranojutarnju misu.

Za što ćete se moliti?

Filip Hrgović i Amir Mansour Boksački spektakl Hrgović teži od Mansoura: Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori!

- Ne molim se za puno toga na temu boksa, posebice ne da mi Bog donese pobjedu, već samo da sve prođe u redu, da niti ja niti protivnica ne budemo ozbiljnije ozlijeđene. Imala sam i potrebu da se dan prije, u petak ujutro, u istoj crkvi i ispovijedim. Tijekom dana borbe pokušat ću i odspavati, a i pogledat ću neki triler ili neku dramu.

Zar Ivana želi dodatno dramatizirati ionako dramatičan dan?

- Mora biti što više drame, da se “nabrijem”, haha. Inače, nikad nisam bila smirenija nego za ovu borbu. Usredotočena sam, treme nemam. Doduše, možda mi se na dan borbe pojavi dodatni pritisak s obzirom da se borim doma, a tada ti se ipak pojavljuju misli o tome kako se pred svojim ljudima ne smiješ osramotiti - kaže Ivana.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas