Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Srebrenica Rijekom hodi': Da se takva tragedija nikad ne ponovi!

Krenuli su od Mosta hrvatskih branitelja na Delti prema Korzu, a u povratku su u more bacili 19 bijelih ruža.
05. srpnja 2014. u 14:45 18 komentara 2407 prikaza
Rijeka Srebrenica
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Rijeka je i ove godine obilježila tužnu obljetnicu, 19. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Građani odjeveni u bijele majice s natpisom "Srebrenica - da se nikada ne zaboravi" podsjetili su na ovu nezapamćenu tragediju. Krenuli su od Mosta hrvatskih branitelja na Delti prema Korzu, a u povratku su u more bacili 19 bijelih ruža. Ovo spomen obilježavanje organiziralo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za grad Rijeku i Primorsko-goransku županiju.

Bijele majice i ruže simboliziraju bijele nišane (nadgrobne spomenike) u Potočarima u BiH. Organizatori povorke nazvane "Srebrenica Rijekom hodi" uvijek iznova šalju poruku da se genocid u Srebrenici ne treba negirati ni umanjivati, uz trajnu opomenu - da se takvo što više nikada ne ponovi.

>>Za žrtve Srebrenice po 20.000 eura

>>'Srebrenica se više nikad nikome ne smije dogoditi'

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • selbivoje:

    1991 srbi krecu na susjede, tenkovima i mnogim drugim postrojbama, kao paramilitarci, dobrovoljci, domace izdajice, mnogi od srba ne priznaju ,proterivanja, silovanja, klanja, susjeda u Vukovaru i hrvatskoj, bosni,i kosovu, zbog srba su dosli, i afrikanci,i rusi,i grci, placenici

  • stomugromova:

    To je mimohod Bošnjaka.Da li na pad Vukovara isto tako marširaju ??' Nažalost,oni zatiru Hrvate u BIH,a ovdje glume multikulturalnost.Dobili s džamiju,a na Stupu kraj Sarajeva,HKC već godinama ne može dobiti dozolu za gradnju crkve,Valjda čekaju dok potjeraju sve Hrvate iz Sarajeva.

  • ujo123:

    Nadam se da če tak isto obilježiti i stradanja Hrvata u srednjoj Bosni i dolini Neretve..