Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.02.2015. u 14:00

U RTL-u Danas otkrivena još jedna apsurdna priča hrvatske države – o tvrtki Državne nekretnine, koja državne prostore nudi u najam, a seli u privatnu zgradu

Jedan od dojmljivijih prizora s inauguracije hrvatske predsjednice bio je srdačan zagrljaj dvojice predsjednika. Nisu se zagrlili Mesić i Josipović, sve i da su htjeli riskirali bi previše zvižduka. Riječ je o zagrljaju dviju žena, predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, koje su zbog prisege u muškom rodu ispale muškarci.

Mojmira Pastorčić napravila je tim povodom za RTL Danas odličan prilog o seksizmu kojem je K. Grabar-Kitarović izložena od prvog dana kampanje. Novinarka je upozorila na smiješne, a ipak uvriježene izraze poput gospođa predsjednik, a njezin kolega Hrvoje Krešić otkrio da novi predsjednik ipak neće ostati ravnodušan na pogrešan rod – za svoju je službenu stranicu već zakupio domenu predsjednica.hr. Srdačnost zagrljaja dviju vrlo moćnih žena pokazala je, pak, prije nego ideološku sukladnost koje se uostalom "gospođa predsjednik" odrekla u inauguracijskom govoru, upućenost jedne žene na drugu u svijetu politike kojom hara testosteron. S kakvim rezultatima – vidi se.

U odličnom RTL-u Danas otkrivena je još jedna apsurdna priča hrvatske države – o tvrtki Državne nekretnine, naravno u državnom vlasništvu, koja državne prostore nudi u najam, a ipak seli u privatnu zgradu u kojoj će godišnje plaćati najam 420.000 kuna. Šef ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, osim bahatog, nije imao odgovor na pitanje o tome kako je to moguće, a šteta je jedino što RTL nije otkrio i to da je riječ, ako se ne varam prema emitiranoj slici, o lokaciji u Dežmanovu prolazu u Zagrebu. Doista "nezamjenjiva" lokacija.

PLUS

O svemirskom centru u Lici vijest su donijeli svi, ali samo je Nova prenijela riječi Udbinjanina koji "ne bi rad da tu dolaze vanzemaljci" i nasmijala nas.

MINUS

Razgovor s novom predsjednicom stranke koja jedva dosiže rejting od 1,5 posto, kao u slučaju Hrvatskih laburista, nije atraktivna tema za Hrvatsku uživo.

>>Na inauguraciji 
su bili i gosti koje 
je predložio HDZ i zaslužni u kampanji

>> Inauguracija sa sadržajem, emocijama i mjerom

Komentara 35

JO
josipmacek
15:07 17.02.2015.

pa nije karamarko ni po mčemu gori od milanovića ili josipovića naprotiv domoljub je i voli hrvatsku a ne mrzi ko druga dva-

KE
kentie
15:44 17.02.2015.

cinbenik, a iz koje zemlje čudesa, ludesa i udesa dolaziš ti, majke ti mile. Ova Hrvatska ma kakva god bila se neda, žilava je i otporna, ali je još ljepša i šarmantnija u liku i obličju drage nam Koli. Svi je volimo i obožavamo, al doslovce svi. A što se tiče seksizma, da gđa Omejec, mogla je "prekršiti" pravilo strogo formalno, jer prije svega ona je žena, intelektualka i majka, i opet žena i samo žena. A s druge strane, stajala je žena, gđa i majka i k tome izabrana predsjednica. K vragu stroga pravila i zapisi po zakonima. Ja bih i da sam Predsjednik kao muško Ustavnog suda govorio u ženskom rodu i padežu, jer pred sobom imam ženu koja je to i biološki, i društveno i obiteljski i nema tog roda i padeža koji je, pa makar se radilo i o službenom listu i papiru i ustavnom zakonu, da je makar nakratko oslovljava kao muškarca, jer život za Domovinu nisu dali samo muškarci već i žene, zar ne. I to je to.

DU
Deleted user
14:30 17.02.2015.

Trebalo bi istražiti malo u čiji to prostor useljava Mladen Pejnović i Državne nekretnine. Dajte malo istraživačkog novinarstva, a ne samo prenositi informacije i javljati se ispred neke zgrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije