Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI INCIDENT

Srbin vrijeđao i prijetio Hrvatima u Udbini

udbina ćirilica
Likaplus
19.09.2013.
u 16:41

Slučaj je prijavljen policiji koja je mladića pronašla i privela istog dana. Izgrednik je zadržan u pritvoru, a sljedećeg dana je izveden pred nadležni sud koji mu je odredio kaznu od 450 kuna te ga pustio na slobodu.

Incident vrijeđanja na nacionalnoj osnovi dogodio se 17. rujna oko 17 sati u jednom fast foodu u Udbini. Ondje je jedan mladi Srbin, piše Likaplus, vikao da su "svi Hrvati ustaše" i da treba "poklati sve Hrvate". Prema riječima očevidaca, uvrede na nacionalnoj osnovi bile su upućeni i vlasnici Hrvatici.

Slučaj je prijavljen policiji koja je mladića pronašla i privela istog dana. Izgrednik je zadržan u pritvoru, a sljedećeg dana je izveden pred nadležni sud koji mu je dodijelio kaznu od 450 kuna te ga pustio na slobodu.

Informaciju o incidentu potvrdila je i glasnogovornica PU ličko senjske Maja Brozičević.

– Obavještavamo vas da je 17. rujna oko 17 sati u Udbini u jednom fast foodu došlo do narušavanja javnog reda i mira od 24-godišnjaka s područja Udbine na način da je u alkoholiziranom stanju (0,93 g/kg) vikao i galamio na goste, a konobaricu je vrijeđao na nacionalnoj osnovi. On je uhićen zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način) te je uz optužni prijedlog priveden nadležnom prekršajnom sudu. Nakon što je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je na štetu konobarice počinjeno kazneno djelo prijetnje, koje se progoni povodom prijedloga, ponuđena joj je mogućnost podnošenja prijedloga za pokretanje kaznenog postupka, što je ista odbila, o čemu će posebnim izvješćem biti obaviješteno nadležno državno odvjetništvo – kazala je Brozičević.

Ovo je samo jedan u nizu od sličnih incidenata koji se u Udbini događaju nakon što je na zgradu Općine Udbina postavljena ploča s ćirilicom.

>>Načelniku Udbine poruka zbog uvođenja ćirilice?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije