Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN NASILNIK

Srbin krao u Zadru te zbog mržnje izudarao i smrću prijetio Bošnjaku

Zadarska policija u akciji povodom Dana žena zaustavlja sudionice u prometu i daruje ih ružama
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
28.04.2020.
u 15:57

Oštećenog je udarao šakama po glavi i tijelu te ga tjerao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, a tražio ga je i da na svoje ime sklopi ugovor s teleoperaterom za kupnju i pretplatu mobilnog telefona i tableta, koje mu treba donijeti i predati

Istražni zatvor određen je 44-godišnjem državljaninu Srbije kojega Općinsko državno odvjetništvo u Zadru sumnjiči za krađe i iznude na zadarskom području, ali i da je zbog mržnje što je musliman pretukao te smrću prijetio Bošnjaku. Zadarsko tužiteljstvo osumnjičenog tereti za kaznena djela protiv imovine krađom i iznudom te za kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

U utorak u priopćenju navode da je taj 44-godišnjak između 15. ožujka i 15. travnja iz kuće u gradnji u Svetom Filipu i Jakovu ukrao dva televizora, motornu pilu, usisivač, dva suncobrana te drugi alat i opremu vrijednu oko 30 tisuća kuna

Sumnjiče ga i da je od 1. ožujka do 23. travnja u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima muškarcu porijeklom iz BiH i muslimanske vjeroispovijesti, s kojim je koristio apartman, zbog mržnje prema pripadnicima te vjere učestalo govorio da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti. Kako bi ga ustrašio upućivao mu je pogrdne i prijeteće riječi, što je kod njega  izazvalo strah i poniženje zbog njegovih vjerskih i nacionalnih osjećaja.

Srbin je osumnjičen i da je od početka ožujka do 23. travnja u Pakoštanima, nakon što je od spomenutog Bošnjaka naplatio 550 kuna duga, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi nasiljem i prijetnjom natjerao ga da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge. Pritom mu je navodio da mu na vraćenih 550 kuna zaračunava kamate, tako da ukupno od njega traži isplatu duga od 7500 kuna.

Oštećenog je udarao šakama po glavi i tijelu te ga tjerao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, a tražio ga je i da na svoje ime sklopi ugovor s teleoperaterom za kupnju i pretplatu mobilnog telefona i tableta, koje mu treba donijeti i predati.

Kako Bošnjak to nije mogao napraviti jer je u Hrvatskoj imao prijavljen boravak na samo godinu dana, osumnjičeni ga je kaznio udarcima šakama po glavi i tijelu te mu prijetio da će ga ubiti, a sve to je trajalo dok ga oštećeni nije prijavio policiji.

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru je prihvatio prijedlog tužiteljstva i 44-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Ključne riječi

Komentara 1

NA
narodi
03:28 29.04.2020.

Sad znam kako cu dobiti dugo zeljeni auto.Idem nedje da ufatim bosanca pa ga nabubam sakama po glavi te ga naceram da mi okopa 10 hektara zemlje i posije kukuruce tek da da udje u formu. Onda ga odvedem kodod dilera da mi potpise ugovor za BMW. Tribo bi mi jos jedan tablet ali to cu otaviti za dva miseca jer vidim da je bosnjo crko pa nek odane malo a i moram da isprobam BMV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije