Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilnici

Trojica prijetila ženama da će ubiti njih i djecu, jedan mahao sjekirom

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
28.04.2020.
u 15:37

Jednom je muškarcu određen istražni zatvor, a druga dvojica dobila su mjeru zabrane prilaska ženama kojima su prijetili

U razmaku od dva dana na sjeveru Hrvatske dogodila su se tri odvojena slučaja prijetnji i nasilničkog ponašanja prema ženama i djeci.

U selu pokraj Čakovca 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine s privremenim boravkom u Hrvatskoj nazvao je 23. travnja suprugu i zaprijetio da će doći k njoj i ubiti nju, djecu te ostale članove obitelji. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor.

Nadalje, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. travnja ispitalo 29-godišnjaka koji je 22. travnja u stanu u Varaždinu prijetio izvanbračnoj supruzi, nezadovoljan njezinom odlukom da se s djetetom iseli. Bio je nasilan prema njoj u prisutnosti njihova četverogodišnjeg djeteta. Državno odvjetništvo odredilo mu je mjeru opreza zabrane približavanja, uspostavljanja ili održavanja veze s njom i zabrane uhođenja ili uznemiravanja. U slučaju kršenja tih mjera, odredit će mu se istražni zatvor.

Treći slučaj dogodio se u selu pokraj Varaždina, gdje je 33-godišnjak 22. travnja napao jednu ženu i njezino dvoje djece koji su prolazili ulicom, i usput im, sa sjekirom u ruci, zaprijetio da će ih ubiti. Dobio je zabranu približavanja, a ako ju prekrši, i on će u pritvor.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
11:30 29.04.2020.

sve je to od lošeg cvička.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije