Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI U ZATVORU

Srbin i četvero Peruanaca pokušali prokrijumčariti 2 tone kokaina skrivenog u šparogama

kokain peru
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.01.2017.
u 08:36

Peru je usko povezan s Kolumbijom kao najvećim proizvođačem kokaina u svijetu.

Peruanske vlasti pronašle su više od dvije tone kokaina sakrivenog u paketima šparoga, koji su trebali biti otpremljeni u Amsterdam te su uhitile jednog Srbina i četvero Peruanaca koji su sudjelovali u operaciji krijumčarenja u sklopu poslovanja s gurmanskom hranom, priopćeno je u četvrtak.   

Dva vozila SUV, 75 tisuća dolara u gotovini i pištolj marke Glock također su zaplijenjeni u operaciji izvedenoj na posjedu izvoznika u predgrađu Lime nakon što su obavještajne službe upozorile na mogućnost kriminalnih aktivnosti, navode u svom priopćenju peruanska policija i ured okružnog tužitelja.

Peru je usko povezan s Kolumbijom kao svjetski najvećim proizvođačem kokaina. Smatra se da je krijumčarenje droge iz peruanskih luka poraslo otkako je 2015. usvojen zakon po kojemu su vojne vlasti dobile ovlaštenje da mogu u džungli srušiti zrakoplov koji prevozi drogu.

>> Na granici 'palo' više od 8 kilograma kokaina, ali na izlazu iz Hrvatske

Komentara 13

Avatar Banat
Banat
11:35 13.01.2017.

Eto sada se vidi ko je glavni krijumcar narkotika u Evropu, cetnici ne Albanci.

Avatar Illyrian-Albanian
Illyrian-Albanian
09:19 13.01.2017.

svakih par mjeseci bude neki vlah uhvaćen za šverc i prodaju velikih količina opojnih droga. Važno je da četnici iza tastature imaju dežurne krivce. To im je deo terapije od frustracija zadobijenih u devedesetim.

DU
Deleted user
21:34 13.01.2017.

Ima ih već toliko u Peruanskim i Brazilskim zatvorima da će tražiti svoje upravitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije