Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Srbijansko tužiteljstvo odustaje od žalbe na neizručenje Ejupa Ganića

Ejup Ganić
AFP PHOTO
04.08.2010.
u 18:47

Zaključeno je da u situaciji kada se Ganić već nalazi u BiH, ulaganje žalbe i snošenje velikih troškova ne bi donijelo rezultat, jer bi čak i u slučaju uspjeha žalbe takva odluka bila neprovediva – piše u priopćenju Tužiteljstva.

BEOGRAD - Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine neće podnijeti žalbu na odluku britanskog suda o neizručenju Srbiji bivšeg člana ratnog predsjedništva BiH Ejupa Ganića, jer je zaključeno kako od toga ne bi bilo koristi.

– Nakon opsežne analize zaključeno je da u situaciji kada se bivši član ratnog predsjedništva BiH Ejup Ganić već nalazi u BiH, ulaganje žalbe i snošenje velikih troškova ne bi donijelo rezultat, jer bi čak i u slučaju uspjeha žalbe takva odluka bila neprovediva – piše u priopćenju Tužiteljstva, ali ističe se kako neće odustati od istrage uloge Ganića u zločinima.

Tužiteljstvo drži da su u odluci engleskog suda o ekstradiciji zanemarili neke činjenice i dokaze o sudjelovanju Ganića u ratnom zločinu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u svibnju 1992., te da su određeni politički razlozi prevagnuli nad pravom i činjenicama, navodi se u priopćenju koje prenose mediji u Srbiji.

Tužiteljstvo za ratne zločine ističe da i dalje ostaje čvrsto pri stavu kako istraga "o događajima u Dobrovoljačkoj ulici i o ulozi Ejupa Ganića u tim zločinima mora biti završena i nastavit će istragu do potpunog rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti ovog kaznenog djela". U priopćenju se dodaje kako je srbijansko Tužiteljstvo danas obavilo konzultacije s predstavnicima engleskoga kraljevskog tužiteljstva i pravnim zastupnicima Srbije iz Londona oko opravdanosti ulaganja žalbe na odluku Suda za ekstradicije u predmetu Ejupa Ganića.

Sud u Londonu odbio je prošlog tjedna zahtjev srbijanske vlasti za ekstradiciju Ganića, jer je ocijenio da je proces pokrenut iz političkih razloga te ga pustio na slobodu nakon višemjesečnoga kućnog pritvora.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:43 04.08.2010.

cetnicki agresor moze mu se uhvatit frule samo

MM
Mladen Miletić
20:18 04.08.2010.

Ipak su pošteni znaju da su sa generalom Mladičem sve dobro naplatili i sada netreba Ejup netreba ni Mladić u zatvor svi smo za fer Play naravno protv toga smo da i Glavaš ide u zatvor...

OB
-obrisani-
20:50 04.08.2010.

Što se men tiče Srbija si je zabila autogol ovom akcijom jer je posredno priznala umješanost u sukobe i u bosni i u Hrvatskoj! Mislio sam da su srbijanski političari koji to vode malo pametniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije