Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠIO SE TIJEKOM VJEBE

Srbijansko ministarstvo: Naša vojska nema veze s padom bugarskog vojnog aviona

Mig-29
Pixabay
24.06.2021.
u 09:35

Kako je navedeno, "pripadnici (RV i PVO) od dolaska na poligon ‘Šabla’ svoje aktivnosti realizirali su u skladu s prethodno definiranim planovima koji su usuglašeni i odobreni od predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i vojske Srbije".

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da se pad bugarskog aviona tijekom vojne vježbe u toj državi ne može dovesti u vezu s aktivnostima njihova ratnog zrakoplovstva i protuzrakoplovne obrane vojske Srbije.

"U povodu netočnih i zlonamjernih tvrdnji i nagađanja koje je iznio bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koja su prenijeli pojedini mediji, Ministarstvo obrane obavještava javnost da pripadnici (RV i PVO) Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili djelovanja raketnim jedinicama PVO, kao ni djelovanja avijacije na poligonu ‘Šabla’ niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu s padom bugarskog vojnog aviona MiG-29", priopćilo je srbijansko Ministarstvo obrane, piše Nova.rs.

Kako je navedeno, ''pripadnici (RV i PVO) od dolaska na poligon ‘Šabla’ svoje aktivnosti realizirali su u skladu s prethodno definiranim planovima koji su usuglašeni i odobreni od predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i vojske Srbije''.

Lilov je, naime, nakon pada bugarskog aviona 9. lipnja napisao na svom Facebooku da je zrakoplov vjerojatno srušila raketa koju su lansirali Srbi, no da o tome svi šute.

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar FrancJunior
FrancJunior
12:00 24.06.2021.

Po Srbiji kruze price, da je "ministar" Vulin, vojnicina kakvu Balkan jos nije imao, pritisnuo neki krivi gumb!

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
13:47 24.06.2021.

Odmah naručiti još jednu eskadrilu Rafale. Zlu ne trebalo.

Avatar Malazan
Malazan
11:56 24.06.2021.

"Demantovano" 😁 i to je srpska istina. Kao i sve ostale njihove istine.... Al neka, tko s vragom tikve sadi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije