Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISILNO SLIJETANJE

Srbijanski zrakoplov prisilno se spustio na cestu u Podravini

avion,zrakopolov
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/5
22.11.2013.
u 14:34

Prema prvim informacijama, razlog prisilnog slijetanja bili su loši vremenski uvjeti

Mali zrakoplov na putu iz Beograda prema Varaždinu prisilno se oko 12.30 sati spustio na cestu kod sela Srijema u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema prvim informacijama, razlog prisilnog slijetanja bili su loši vremenski uvjeti. Riječ je jednomotorcu Sila 450, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Srbije, a s njim je bila i godinu dana starija ženska osoba. Nisu ozlijeđeni, a zrakoplov nije pretrpio nikakvu štetu.

Pilot je očito birao manje prometnu cestu i vješto je prizemljio letjelicu. Nakon slijetanja zrakoplova na mjesto događaja je izišla policija, koja regulira promet, moguć jednim trakom. Policija je dobila dojavu od Centra 112, a njih je, pak, obavijestila kontrola leta zagrebačke zračne luke Pleso, kojoj se, vjerojatno, javio pilot s obaviješću da se primoran prisilno spustiti. O događaju je obaviještena i Agencija za civilno zrakoplovstvo, čiji će ljudi izići na teren.

Komentara 6

IC
ica39
18:42 22.11.2013.

Da se to desi u Srbiji,već bi ga rastavili u djelove.A pilota zatukli

LO
lojtra
20:50 22.11.2013.

Otkad smo prekinuli odnose sa srbijom ni jedan zrakoplov nije sletio na cestu. Ima li taj uopće vozačku? Zašto nije sletio na obližnji aerodrom u koprivnici? Pa ovi stvarno nemaju reda!!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
20:51 22.11.2013.

Aviončić se nije oštetio, nema ljudskih žrtava. Sve u svemu, dobro je završilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije