Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirali promjene

Srbijanski mediji: Bez antisrpskih ministara u novoj hrvatskoj Vladi

Sabor, plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.10.2016.
u 12:30

Mediji navode i nedavnu Pupovčevu izjavu kako očekuje sudjelovanje predstavnika srpske zajednice u raspodjeli vlasti te kako Srbi trebaju biti i u upravama pojedinih javnih poduzeća

"Bez 'antisrpskih' ministara u novoj hrvatskoj Vladi", "Nova hrvatska Vlada bez Hasanbegovića i Kovača", "Šut-karta za antisrpske ministre: Kovač i Hasanbegović neće biti u novoj Vladi Hrvatske", neki su od naslova u beogradskim medijima u srijedu kojima se dočekuje današnje glasovanje u Saboru o novoj Vladi HDZ-ova mandatara Andreja Plenkovića.

Pozivajući se na pisanje hrvatskog tiska i portala te izvješća u regionalnim medijima, beogradski mediji danas objavljuju da će umjesto Hasanbegovića ministarstvo kulture ubuduće voditi Nina Obuljen Koržinek, dok će novi šef diplomacije biti Davor Ivo Stier.

Također, beogradski mediji podsjećaju i na to da je Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća, tijekom pregovora o potpori Plenkoviću naglasio da srpska manjina neće poduprijeti Vladu bude li u njoj Hasanbegović.

Mediji navode i nedavnu Pupovčevu izjavu kako očekuje sudjelovanje predstavnika srpske zajednice u raspodjeli vlasti te kako Srbi trebaju biti i u upravama pojedinih javnih poduzeća.

U najavi današnjeg glasovanja u Saboru u beogradskim se medijima navodi i da Plenkovićeva odluka da izostavi dvojicu ministara, osporavanih tijekom povišenih tenzija u odnosima sa Srbijom, nije prošla bez problema.

Navodi se da se tome protivi jedna skupina u HDZ-u, dio braniteljske populacije te desničarske udruge i organizacije čiju potporu ima dosadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Istodobno, istomišljenici i s hrvatske i sa srpske strane na društvenim mrežama razmjenjuju i dijele osporavane fotografije Hasanbegovića s pristalicama i znamenjem ustaškog pokreta.   

>> Plenković u Saboru predložio Gorana Marića za ministra bez portfelja

Komentara 40

GA
Gajger
12:48 19.10.2016.

Ne znam za vas, ali meni je uvijek bilo najbitnije da su naše istočne komšije, naši davno dokazani prijatelji zadovoljni s hrvatskom Vladom.

HR
hrvatska91
12:43 19.10.2016.

Jupiiiii...četnici u deliriju ! Memorandum 2 ide kao po loju...

Avatar tabasko
tabasko
12:37 19.10.2016.

Blago nama kad nam srbija hvali vladu, idući tjedan će se izljubiti plenky sa vucicem i nikolicem i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije