Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duljih od 100 metara

Srbijanska vlada naložila izvanrednu kontrolu i nadzor mostova nakon nesreće u Genovi

Genova
Foto: IPA/PIXSELL
1/8
15.08.2018.
u 14:48

"Predmet kontrole i provjere bit će mostovi na cestama i prugama u Srbiji koji su građeni prije više desetljeća, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruirani", obrazloženo je u priopćenju.

Poslije pada nadvožnjaka u Genovi u kojem su poginule najmanje 42 osobe, srbijanska vlada naložila je izvanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji duljim od 100 metara.

Izvanrednu kontrolu je naložila je ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodi se u priopćenju, a za provjeru na terenu zadužen je tim stručnjaka resornog ministarstva.

"Predmet kontrole i provjere bit će mostovi na cestama i prugama u Srbiji koji su građeni prije više desetljeća, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruirani", obrazloženo je u priopćenju.

Uz uobičajene redovite kontrole svih mostova na prugama, autocestama i regionalnim cestama koju obavljaju javna poduzeća "Infrastruktura Željeznice Srbije" i "Putevi Srbije",  naloženim izvanrednim inspekcijskim nadzorom dodatno će se kontrolirati dokumentacija i konstrukcije mostova, navedeno je u priopćenju medijima. 

Ključne riječi

Komentara 11

HE
helidon
07:58 16.08.2018.

Nebojte se braćo to je Tito izgradio.

Avatar naroz
naroz
19:05 15.08.2018.

a BiH sta bolan bi sa njima sta ce oni da rade sada, kako nema vjesti od njih,

Avatar Moodleen
Moodleen
17:00 15.08.2018.

Kak se taj smečernji odmah uhvati svojih srbijancov? Kladim se da su i Mađari, i Talijani, Slovenci, Crnogorci, Makedonci, Albanci.... pa i Tajlanđani, odlučili da prokontroliraju mostove, ali ovi samo o srbendama. Urednik, nisi još objavil jel vučić danas doručkoval paštetu ili margarina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije