Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrambena strategija
Povratak na članak

Srbija - 'vojno neutralna' zemlja koja polaže pravo na pola BiH

Prvi se put u dokumentu koji je predstavio Aleksandar Vulin kao prioritet Srbije predstavlja očuvanje Republike Srpske, dijela susjedne BiH

Komentari 72

Avatar patkovic
patkovic
11:22 01.01.2020.

naš je opet mostar i hercegovina a erdoganova je sredina sa sarajevom

VL
GE
genex
13:27 01.01.2020.

Prvo, Sejdo se zavarava da je BiH država, a nije.BiH je protektorat međunarodne zajednice, a to automatski znači da na tom prostoru nije riješen nijedan problem.Samo je rat zaustavljen a ono zbog čega je bio rat nije riješeno.Raspad Jugoslavije još nije završen, ostala su pitanja BiH, Kosova i Makedonije. Ovakva BiH , nikada neće ući u NATO ili EU.Postavlja se pitanje što je tu hrvatski interes? Ako smo u savezu s muslimanima, a oni hoće samo ovakvu, na papiru cjelovitu BiH, imati ćemo na granicam bure baruta sljedećih sto godina.

VL
SA
samograd
09:29 01.01.2020.

Kod nas se stječe dojam da je rat za našu slobodu i preživljavanje vodio prije 500 godina a da drugi svjetski rat završio jučer i da još traje . Taj se dojam i potiče naročito kroz medije . Želi seeli se reći da je to " drugoligaški rat " prava sloboda je došla 45-te , tako se tretira silovana žena iz drugog rata kao važna žrtva a silovane hrvatice maanje važne . Sličan je odnos i prem a srbiji , kao pravimo se blesavi da ta država nije četnička, da njIhova nazovi " crkva" nije politička organizacija . Narod se srbija reklamira kroz noćni život u beogradu, kroz to da smo isti BALKANCI ,severinu ,jelenu veljači i ostale trivijanosti . Pa gospodo , ovaj rat se i vodio da se prijeđe DRINA , istok je pod granicama zapada , samo naivac može misliti da je u tim glavama plan velike srbije nestao , nažalost kako hrvati pate od zaborava i sincope to se misli u dijelu naroda . Drina i Bosna su srpski mokri snovi , izgubili su rat a dobili dio Bosne prešli Drinu , očistili Vojvodinu , i dalje prijete . A sinoć na HRT-u u Zagrebu u srcu Hrvatske ona Cecilija pjeva nadu obrić ,dečkići paribrejkerse , a u Crnoj Gori ključa zbog četničke zlovolje i bezumlja , od tamo sve treba bojkotirati i ne ići im uz dlaku jer primitivci misle da ih se onda bojiš. Vuk dlaku mijenja a ćud nikad!

VL
ČR
črnamatizemla
11:16 01.01.2020.

Ne kužim, zakaj bi očuvanje RS izazvalo buru u BiH? Pa to jest dio njihovog ustroja. Nakaradnog, ali svi su potpisali... Stječe se dojam da je BiH nekakva nestabilna tvorevina? :)

VL
Avatar Uikančina
Uikančina
13:42 01.01.2020.

Nama Hrvatima u interesu treba biti sve ono protiv čega je Komšić. Ako je protiv Republike Srpske, naš interes je da se ona sačuva i ojača. Ako je Komšić za NATO na Drini, naš interes je da NATO-a nema nini blizu tvorevine poznate pod nazivom BiH.

VL
IC
ICCO
09:44 01.01.2020.

Nema Srbiji pomoći dok je u okovima vladanja i medija čvrsto drži četnička Vlada sa presmješnom nazovi premijerkom i hrpom grotesknih ministara i likova. Jadno i žalosno

VL
ST
Stojko
11:28 01.01.2020.

Pa Srbi se aktivno pripremaju za priključenje Republike Srpske Srbiji, to nije tajna. Pod Vučićem su nabavili toliko oružja da su postali daleko najjača sila u regiji i sada se osjećaju dovoljno jaki za realizaju tog plana. Neka Komšić ne računa na NATO, jer on se nalazi u fazi raspada.

VL
Avatar andro_livi
andro_livi
12:52 01.01.2020.

U diplomaciji se nikad ne govori otvoreno. Kad su Amerikanci rekli da su uzeli Kosovo radi rudnog bogatstva Trepce? Zar se moze i pomislit da su Srbi dali Kosovo a da ne dobiju RS? Davno je to odluceno i caka se samo moment preslagivanja velikih sila da se to realizira. Naravno da Rusi i Ameri kao glavni kreatori davanja ustupaka jednih drugima peko ledja malih ce, ili su vec, odlucili kad ce doci taj momenat. Vjerovatno se nesto sad desava, nije djaba ovo kuhanje sa Crnom Gorom.

VL
IN
inox14
10:14 01.01.2020.

Kulavičluk i deterterstvo je osnovna karakteristika ove "supersile". Laprdaju i prijete a kad zagusti, povlače se tatički u traktorima

VL
DI
Direkt
13:58 01.01.2020.

Mi Smo se u vlastitoj mržnji potpuno pogubili...Za Vulina je Komšić predstavnik muslimana a ne hrvata. Toga se srame kazati političari u hr. A što kaže strategija ,,...očuvanje Republike Srpske kao entiteta u sastavu BiH, u skladu s Daytonskim sporazumom...,,, I što tu netkome nije jasno!? Pa to je obaveza i hr! Sve države štite prava svog naroda u drugim državama. Kao i mi!. Samo zlonamjerni tu vide rat. Nepismene budaletine u hr kada konačno namjeravate otići iz nje! I spasiti nas!

VL
Avatar Mario1000
Mario1000
12:05 01.01.2020.

Kaze zoran nema rata vise hee,zoki

VL
DU
Deleted user
10:31 01.01.2020.

Srbi polažu pravo na pola BiH ....muslimani sa svojom poturicom Sejdom Komšićem polažu pravo na drugu polovicu ...... Hrvatska je tu jadni promatrač..........

VL
ST
starter001
16:46 01.01.2020.

što se tiče BH , tamo se širi islamski fašizam , i trebaju ostali zaštititi svoje narode od agresivne muslimanizacije , pa ako treba i vojno

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
02:07 02.01.2020.

Volio bih da Hrvatska usvoji sličnu strategiju i jemči sigurnost i prava Hrvata u BiH. Umjesto da zagrmi kada Bošnjaci izaberu "poštenog Hrvata" Željka Komšića da zastupa Hrvate - Hrvatska šuti.

VL
PU
paul-umpe
12:08 01.01.2020.

pristavi se nebi ni po nosu pocesao da ovi krenu u bih

VL
Avatar Danco2
Danco2
12:11 01.01.2020.

srećom pa smo mi taj karcinom odstranili u oluji jer si ne mogu zamisliti koliko bi čeprkali kod nas da je prošao onaj plan Z4

VL
CV
cvikcange
12:17 01.01.2020.

Ništa novog. Još uvijek se drže Garašaninovog "Načertanija" i Zahovog Srbiji u korist izmjenjenog plana. Nikad oni od toga odustati neće.

VL
KO
Konstantinos
14:53 01.01.2020.

Na žalost Srbija se ne ponaša kao moderna europska zemlja nego jao “failed state” ili u previdu @propala zemlja” jer svoju politiku vodi ne realno nego iracionalno i tako postaje “balkanski bolesnik” koji zadaje brige svom užem i širem susjedstvu. Da ne zaboravimo da Rumunjska i Bugarska također ne odobravaju srpski šurovanje iza leđa sa Rusima i tako se pozicionira kao problem i prijetnja koja ne vodi vlastitu politiku nego je produžena ruka stranog faktora a takve je zemlje najbolje staviti u karantenu i izolaciju. Neshvatljivo je da Srbija “pregovara” o EU članstvu a postaje članica Azijske trgovačke unije. Gdje je ovdje vjerodostojnost i posvećenost EU vrijednostima? Srbija vuče EU za “nos”!

VL
Avatar Zzzz
Zzzz
13:35 01.01.2020.

BiH je dokaz da se genocid itekako isplatio.

VL
DU
Deleted user
10:04 01.01.2020.

Vojno je neutralna, a ministar obrane vulin još uvijek prijeti da će po potrebi vojno intervenirati braneći Srbe izvan Srbije. Kao da su im susjedne zemlje fašistički i nedemokratski režimi. Halo, pa ratovi su prošlost. Obrana i sigurnost zemlje DA ali prioritet bi vam trebala biti ekonomska.stabilnost kao osnovni preduvjet mira.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.