Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetnje smrću

Srbija u šoku: Prijetnje smrću Borisu Tadiću i patrijarhu Irineju

'Banjaluka 09.01.2012 Milorad Dodik, Boris Tadic, Nebojsa Radmanovic i Patrijarh Irinej na svecanoj akademiji povodom dana RS. foto Dejan Moconja'
'Dejan Moconja/VLM'
16.01.2012.
u 08:32

Nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. sve prijetnje shvaćaju ozbiljno

Policija i sigurnosne službe u Srbiji dodatno su pojačale mjere opreza poslije najnovijih događaja ali i upozorenja koje su dobili. Naime, prema pisanju beogradskog dnevnog lista Blic, prošli tjedan visoki dužnosnik MUP Republike Srbije dobio je dojavu o pripremi atentata na predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Ubojiti SMS

Kao moguće mete atentata spominju su još i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović.

Poruka je zaprimljena putem SMS-a, a došla je do jednoga visokoga dužnosnika MUP-a koji nije imenovan. U SMS-u, koji je shvaćen kao upozorenje i poslan je s mreže jednoga od srbijanskih mobilnih operatera, navodi se da će za razliku od nedavno planiranoga atentata u Banjaluci, novi biti manje spektakularan. Sve je to rezultiralo time da se ionako jake sigurnosne mjere oko Tadića dodatno pojačaju, a sve s ciljem sprečavanja bilo kakvih iznenađenja.

I dok neki od stručnjaka upozorenja koja stižu putem SMS-a ne smatraju ozbiljnima, drugi, poslije ubojstva srbijanskoga premijera Zorana Đinđića, pušu i na hladno. Smatra se da onaj tko želi nešto takvo pokušati sigurno nikoga, a pogotovu ne policiju, ne bi upozoravao na neki takav plan.

Međutim, u Srbiji ukazuju i na brojne protivnike koje Srbija i Tadić imaju ali i prije svega upravo na ubojstvo Đinđića koji je ubijen 12. ožujka 2003. godine ispred zgrade Vlade Srbije. Đinđića je snajperskim hicem ubio Zvezdan Jovanović, inače pripadnik zloglasne Jedinice za specijalne operacije kojom je zapovijedao Milorad Ulemek Legija. Javnosti je manje poznato da je samo nekoliko tjedana prije toga na Đinđića pokušan još jedan atentat koji je bio neuspješan.

Nepoznati naručitelji

I danas, gotovo devet godina od ubojstva Zorana Đinđića, još su nepoznati svi detalji njegova ubojstva, a prije svega imena nalogodavaca. U javnosti se svako malo pojavljuje neko od novih imena, ali za sada ostaje sve na špekulacijama.

Ključne riječi

Komentara 33

RE
@rea
10:15 16.01.2012.

A koji su sad ti atentatori, jel Crna ruka ? lol

WW
WIR WERDEN SIEGEN
09:01 16.01.2012.

Tko je napisao ovaj tekst?bb Prestanite više da nam prenosite srpske vijesti,nas oni ne zanimaju...Daleko im kuća bila...Pišite radije o Makedoncima,Albancima,Bosanskim Hrvatima ali dosta je bre te vaše svrbije...I Josipović nije predsjednik Republike već nažalost predsjednik Republike Hrvatske ili kratko HRVATSKE.YU nostalgija ili što??? Nas svrbija i njihovi događaji ne zanimaju i točka.To je istina. VOZDRA

OB
-obrisani-
08:46 16.01.2012.

šta ti je tehnika...sms

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije