Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTAKNUTI RAFALIMA?

Srbija od Rusije kupuje najmoćnije protuzračno oružje na svijetu? 'Spremni smo isporučiti'

Donat Sorokin/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
21.11.2021.
u 11:48

Ruski mediji navode i da je Srbija jedan od najveć́ih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Europi.

Srbija bi uskoro mogla na svojem teritoriju imati jedan od borbeno najmoćnijih raketnih sustava za protuzračnu borbu

- Ruski obrambeni koncern 'Rosoboroneksport ' spreman je u najkraćem mogućim rokovima razmotriti eventualni zahtjev Srbije što se tiče isporuke protuzračnog sustava S-400, izjavio je direktor te ruske korporacije Aleksandar Mihejev nakon završetka sajma vojne tehnike koji je održan u Dubaiju, piše ruski Sputnik.

Mihejev je istaknuo kako se trenutno sa Srbijom ne vode pregovori. No brojni analitičari navode da odobrenje nije dao ruski predsjednik Vladimir Putin do ovakvih najava ne bi došlo. 

- Trenutačno ne vodimo sa Srbijom pregovore po pitanju isporuke PZO sustava. Međutim, u slučaju da se obrate s takvih zahtjevom, spremni smo u najkraćem mogućem roku odgovoriti i isporučiti vojnu tehniku - kazao je on.

S-400 je danas jedan od borbeno najmoćnijih, prema poznatim taktičko-tehničkim karakteristikama najvjerojatnije i najmoćniji raketni sustav za protuzračnu borbu koji se nalazi u operativnoj upotrebi u svijetu

Ruski mediji navode i da je Srbija jedan od najveć́ih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Europi. Srbija je kupila od Rusije sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, dobila na dar šest aviona MiG-29 i 10 oklopnih vozila BRDM-2MS.

Srbija nabavila i raketni sustav Pancir-S1, dok je predsjednik Aleksandar Vučić́ svojedobno najavljivao da Srbija želi od Rusije kupiti i PZO sustav S-400, ali da za sada to sebi ne može priuštiti, prenosi ruski Sputnik.

Iako nema službene potvrde, postoje određena naklapanja da bi Srbija mogla ići u nabavu nabavu sustava S-400 jer je Hrvatska krenula u nabavu francuskih zrakoplova Rafalea. Podsjećamo, ugovor za kupnju Rafalea će biti potpisan ovog tjedna tijekom službene posjete francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

VIDEO: Dio prosvjednika s Trga stigao pred zgradu HRT-a, traže od policije da ih puste na razgovor.

Ključne riječi

Komentara 74

KI
kizz111
12:14 21.11.2021.

Jbg srce ne možeš kupiti

NE
nečešrazbojniče
12:43 21.11.2021.

Tako me boli patka što Srbija kupuje.

KR
Krotila
12:08 21.11.2021.

Ne podcijenjivati zlo s istoka. Hrvatska se mora višestruko naoružavati najmodernijim naoružanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije