Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRVENA LINIJA

Dva ruska bombardera letjela u neutralnim vodama kod Aljaske, oglasio se i Putin

REUTERS
19.11.2021.
u 12:56

Već loši odnosi između Washingtona i Moskve dodatno su pogoršani proteklih tjedana jer SAD optužuje Rusiju za prijeteće ponašanje prema Ukrajini, a Rusija se žali na ono što naziva provokativnim manevrima američkih ratnih brodova u Crnom moru.

Dva ruska strateška bombardera Tu-95 izvela su planirane, deset sati duge letove iznad neutralnih voda pored Aljaske, objavilo je rusko ministarstvo obrane dan nakon što se predsjednik Vladimir Putin požalio na zapadne zrakoplove u blizini ruskog zračnog prostora. 

Putin je rekao da zapadni bombarderi nose „vrlo ozbiljno naoružanje“ dok lete unutar udaljenosti od 20 kilometara od ruske granice. U istom govoru je rekao da Zapad ne shvaća dovoljno ozbiljno ruska upozorenja da ne prelazi „crvene linije“. 

„Dva nosača raketa dugog dometa Tu-95MS izvela su planiran let u zračnom prostoru iznad neutralnih voda Beringovog prolaza, Čukotskog i Ohotskog mora“, stoji u priopćenju ruskog ministarstva. 

Već loši odnosi između Washingtona i Moskve dodatno su pogoršani proteklih tjedana jer SAD optužuje Rusiju za prijeteće ponašanje prema Ukrajini, a Rusija se žali na ono što naziva provokativnim manevrima američkih ratnih brodova u Crnom moru.

>>> Pogledajte: Policija ga uhvatila zbog brzine, ostali u nevjerici kad su čuli što im govori!

Ključne riječi

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
13:37 19.11.2021.

Rece jedan Njemacki politicar u parlamentu.Cackali smo mecku medutim nista u dzepu nemamo....Rusi su rekli sad ko voli nek izvoli...Rusi im dolaze dvista metara s brodovin dosli se igrat ratni igrica ameri oko Ruski granica daleko sa drugog kontinenta. .Sadd stalno trubi ne prestaje Americki TV programi kako su rusi u svemiru razbili svemirsku stanicu na visini od 700 km...Da da rusi im bjeze 15 god u super sonicnom naoruzanju..A rusi rekose za nesretne Ukraince da ih guraju u rat sa tudom rukom.. Kazu mogli bi ostat jos bez puno tog ako budu nastavit slusat amere...Ah slavenski narodi dodite sebi... Medutim Vecernji nije pisao prije dva dana srusio se Britanski Avion F 35 u Sredozemnom moru tj Engleski pomorski snaga...Izgleda od te kasete nema nista koja kosta 120 mijuna funti.. kad ce ameri vec jednom napravit jedan dobar avion... Izgleda da je nas Mig 21 bolji od tih kaseta..A Migovin skoro pedeset godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije