Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLNICE SVE PUNIJE

Srbija na korak do zatvaranja: Zbog naglog skoka novozaraženih sutra odluka o novim mjerama

U Beogradu počelo docjepljivanje drugom dozom kineskog cjepiva protiv COVID-19
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/3
02.03.2021.
u 19:58

Medicinski dio vladina Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa inzistira da se kritičan porast broja novozaraženih, kojih je u utorak više od 4000, i  hospitaliziranih mora presjeći strogim ograničenjima i izvanrednim stanjem

Nagli skok broj zaraženih i hospitaliziranih doveo je u utorak Srbiju na korak do novog zatvaranja i mogućnog izvanrednog stanja, ali i do prijepora kako uskladiti mjere tako da zaštite zdravstveni sustav i kampanju cijepljenja, a da ne naškode gospodarstvu.

Medicinski dio vladina Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa inzistira da se kritičan porast broja novozaraženih, kojih je u utorak više od 4000, i hospitaliziranih mora presjeći strogim ograničenjima i izvanrednim stanjem u kojem bi radile samo prehrambene trgovine, ljekarne i benzinske postaje, ali samo za točenje goriva.

Nasuprot tom stajalištu, dužnosnici iz političkog spektra upozoravaju da se mora naći balans i uskladiti mjere i ograničenja kako zatvaranje ne bi ugrozilo gospodarstvo i prihode državnog proračuna. Odluka o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa očekuje se u srijedu.

U posljednja 24 sata u Srbiji je od posljedica covida 19 preminulo 16 oboljelih, a među testirana 16.743 uzorka registrirano je 4157 novih slučajeva zaraze, objavile su u utorak zdravstvene vlasti. Istodobno s porastom broja zaraza, sve više pacijenata treba bolničko liječenje -  danas ih je 4.031 pacijent, dok je na respiratorima 168 osoba. U Srbiji je od početka epidemije u ožujku 2020. godine preminulo 4475 oboljelih, a stopa smrtnosti je 0,96 posto

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:18 02.03.2021.

Još jedna zemlja sa super cijepljenjem i pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
20:43 02.03.2021.

"...Srbija na korak do zatvaranja...sutra odluka o novim mjerama..."___A navodno europski prvaci po broju cijepljenih u odnosu na broj stanovnika?! Čudna neka matematika...

JA
jadnatikoza
20:50 02.03.2021.

Da se nisu oni cijepili kineskom svetom vodicom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije