Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanski ministar
Povratak na članak

Mrkić: Hrvatskoj bi bilo bolje da nije podnosila tužbu za genocid

Signal kako bi Zagreb odustao ako Beograd osigura podatke o nestalima u Veritasu shvaćaju kao "paravan za pravi motiv takve poruke"

Komentari 56

GA
gari2
13:47 06.01.2014.

kaze savo strbac. a veritas je najobicnije leglo kriminalaca i cetnika koji su unistavali Hrvatsku .Ako drugarica Vesna i vlada povuku tuzbu srbi ce nam dati takvu trisketinu da ce se onda cuditi sto se sad dogodilo.Ne vjeruj srbinu ni kad darove nosi.

VL
RI
Risnjak
11:40 06.01.2014.

Sto se vise blizi datum prve rasprave za tu tuzbu pred med. tribunalom, to je BG nervozniji..... pametnome dosta ! Upravo oni nemaju nikakav temelh za protutuzbu..... treba to sad istjerat do kraja !

VL
KR
KroničarHr
12:35 06.01.2014.

I, da. Jedino što bi kad je u pitanju hrvatska tužba bilo posve sigurno bolje je to da je nije popravljao i dorađivao recimo - jedan Ivo Josipović! U to sam siguran na neviđeno zbog njegovoga "državničkoga" ponašanja danas. I, bilo bi znatno bolje da je autentična nacionalna vlast u Hrvatskoj mogla birati pravne zastupnike na sudu, ali na žalost i to je preuzela "državotvorna regionalna" koalicija. To su jako veliki minusi i slabosti uoči samoga procesa.

VL
DA
DAJIDZA
13:54 06.01.2014.

Hrvatski narod mora ocuvati da proces protiv Srbije u Hagu se zavrsi ovo je samo strah iz Beograda zbog placanja ratne stete od 40 - 50 milijardim, nisu Kinezi rusili Dubrovnik i Vukovar gdje ono tenkovi iz Beograda su islii , 30 tisuca Srba raznih profila je napadalo Vukovar sa svih strana ... Stoga izvolite platiti !!

VL
KR
KroničarHr
12:30 06.01.2014.

- Neka jedna stvar bude jasna, za Hrvatsku bi bilo bolje da tu tužbu uopće nije podnosila i bolje je za obje zemlje da tužbe budu povučene - kaže srpski ministar _________________________________________________________________________________________________ Ministre, bilo bi najbolje da su postojali elementarnitarni uvjeti da nije tužba bila potrebna. ali vi znadete zašto ih nije bilo, ništa nije ovisilo o Hrvatskoj izuzev inicijativa koje nije moglo biti jer od 2000. godine nemamo državno vodstvo dostojno svoga naroda. Međutim - to je naš problem. Ne znam zašto ste naglo toliko navalili Vi iz Srbije uz svesrdnu pomoć kolega iz Hrvatske, usrećivati Hrvatsku i njen narod baš na tom pitanju. Od toliko mogućnosti baš ste izabrali tu. Najveći je problem što Vam je jasno da nikada, n i k a d a u Hrvatskoj više ni jedna anacionalna vlast, koje su i inače incidentne povijesne pojave u razvoju državotvornosti tek oslobođenih nacija, neće smjeti zbog svoga položaja pred nacijom potpisati javnu kapitulaciju pred Srbijom i njenom nepromijenjenom imperijalnom politikom. Ta politika, odnosno realnost njenih ciljeva, je u sferi znanstvene fantastike što se tiče Vaših mogućnosti ministre, ali realno uz petu kolonu u Hrvatskoj u stanju je trajno destabilizirati hrvatsko društvo. Zbog toga je neugodna. Kako god bude, od odgovornosti za zločine i agresiju Srbija se nikada neće izvući, što god haški sud presudio uz neviđenu i otvorenu pomoć u slabljenju pozicija Hrvatske od samoga vrha hrvatske države. Prijedlog - nemojte nas toliko agresivno "pomagati", "savjetovati" i "usrećivati". Imamo iskustvo sa vama za tisuće života i generacija.

VL
AN
Antiudbas
12:35 06.01.2014.

Ova ubacena mustra ce biti smijenjena za manje od dva mjeseca

VL
ST
stefj
13:00 06.01.2014.

Hm, ovo što Pusić radi samo je nastavak politike tamo iz 2000. kada se krenulo s izjednačavanjem krivnje za rat. Kao što vidimo, današnji vrh Hrvatske te teze zdušno podupire. Tužba za genocid je prepolovljena kada se uključio Josipović u njenu izradu, te su izbačeni neki dokazi, a danas me ne bi čudilo niti da se tužba potpuno povuče. Što se tiče same tužbe, postoji realna šansa da se ona prihvati, jer osim etničkog čišćenja i ratnih zločina (Ovčara) imamo i evidentne primjere čistog genocida (npr. Škabrnja) koji nisu izolirani incidenti, već pravilo. No sjetimo se Pusić i njezinih izjava, gdje jako paše i relativno nedavno ruganje žrtvama silovanja iz Vukovara...

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:15 06.01.2014.

Evo ovo vam je klasični primjer inverzije. Naime, Srbiji bi bilo bolje da Hrvatska nije podnijela tužbu za genocid, a to jasno možete vidjeti po tome koliko se češu tamo gdje ih svrbi. Zašto stalno traže povlačenje tužbe kad zaza nju "nema argumenata"? Pa zato jer znaju da oni na sudu gube ovaj proces, jer nema više Carle Del Ponte i zacrnjivanja dokumenata, što ih je izvuklo od presude za potpuni genocid u BiH pa je on dosuđen samo djelomično. Za Hrvatsku to će biti potpuno, jer su naši pravnici jači, jer su naši dokazi jači, i jer je tu stvar potpuno jasna.

VL
NV
novo vriijeme
12:42 06.01.2014.

Zašto ne bi Mrakić bio drzak kada može, sama Veca se ponudila da otpiše ratnu štetu. Kad mi ne držimo do samih sebe ne drže ni drugi. Jadno.

VL
SA
samograd
14:09 06.01.2014.

ako se povuče tužba za genocid to je veleizdaja ,na tome treba inzistirati kao što srbi ne prestaju velikosrbovati i provocirati bilo tamo bilo ovdje . misle da će opet igrati na kartu hrvatskog osjećaja krivnje i ustaških zločina ,nije narod blesav pa da misli da smo sami sebe napali i srušili vukovar pri tome sami napravili štetu milijarde eura . neka fino plate onda možemo razgovarati dalje .

VL
RO
rosa
15:07 06.01.2014.

Naravno, "miroljubivi" agresori vrlo rado bi izbrisali devedesete godine prošlog stoljeća. Ili čak, kao što reče srpski partrijah, srbi u Hrvatskoj se i danas progone kao što je bilo i prije dvadeset godina. Licemjerstvu nema kraja kada je u pitanju Srbija. Uostalom, zar na njenom čelu nije četnički vojvoda koji je aktivno vodio politiku spaljene zemlje na crti Virovitica-Karlovac- Karlobag.

VL
DA
DAJIDZA
13:57 06.01.2014.

Bude Srbija sve platila ili ce stojati pred EU vratima uz nas VETO

VL
DA
DAJIDZA
14:16 06.01.2014.

Nema povlacenja tuzbe protiv Srbije !!

VL
ST
stelarosa
19:12 06.01.2014.

Mrkicu,nemoj slucajno da pomislis na povlacenje tuzbi...samo te gledamo...

VL
DA
DAJIDZA
14:20 06.01.2014.

Srbija se mora suociti sa priznanjem Kosova,placanjem ratne stete Hrvatskoj i novim ustavom u BiH tj nestankom RS, sukcesijom SFRJ, pitanju granica, priznanjem Vojvodine, i jos mnogo ,mnogo stvari !

VL
MS
malteski soko
13:17 08.01.2014.

Naša ljepa izgleda očekuje nečiji mig ,da bi povukla tužbu protiv Srbije. Mig istih onih koji su je i nahuškali na pokretanje tužbe.

VL
DU
Deleted user
21:27 06.01.2014.

Slika govori vise od rijeci, u stavu kao pred oltarom,ljubav bez granica.

VL
SE
sewerac
13:12 08.01.2014.

Hrvatska nije znala kako bumerang funkcionira. Sad neka dobro prati let bumeranga ,jer .....

VL
CA
campa
13:01 06.01.2014.

Prvo što se uočava je bahato i licemjero komentiranje izjave Vesne Pusić.Sve manje imam povjerenja u pravne stručnjake i političare koji su podnjeli tužbu za genocid.Pitam se da li je tužba samo igrokaz ua široke narodne mase i stoku sitnog zuba jer će zbog prepuno nedorečenosti i pomanjkanje dokaza biti odbačena.Ako se to dogodi netko bi morao biti prozvan za veleizdaju.Nebi citirao pidohca jer se sa njim u potpunosti slažem.

VL
SE
sewerac
13:14 08.01.2014.

Oni koji su protivu dobre suradnje sa Srbijom ,protive se i racionalnom povlačenju tužbe.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.