Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grlić Radman:

'Srbija i druge zemlje zapadnog Balkana koje su se opredijelile za EU moraju slijediti zajedničku politiku'

Zagreb: Bayramov i Grlić Radman potpisali ugovor te održali konferenciju za medije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
11.09.2023.
u 13:05

Prisutnost EU-a na Balkanu izuzetno je važna kako bi se spriječili maligni utjecaji trećih zemalja, ali i zato jer jugoistok Europe prirodno pripada Europskoj uniji, rekao je Grlić Radman.

Srbija, kao i druge zemlje zapadnog Balkana koje su se opredijelile za Europsku uniju, mora slijediti načela i vanjsku te sigurnosnu politiku Europske unije, rekao je u ponedjeljak za posjeta Sofiji ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Svaka država zapadnog Balkana koja se opredijelila za ostvarenje europske perspektive mora poštivati načela i europske vrijednosti za koje se opredijelila, odgovorio je ministar na novinarsko pitanje na zajedničkoj konferenciji s bugarskom kolegicom Mariyom Gabriel.

VEZANI ČLANCI: 

To vrijedi i za osudu ruske agresije i za sankcije koje Europska unija primjenjuje na Rusiju zbog agresije na Ukrajinu, rekao je. "Tako i Srbija mora svoju vanjsku politiku prilagoditi zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici Europske unije."

Prisutnost EU-a na Balkanu izuzetno je važna kako bi se spriječili maligni utjecaji trećih zemalja, ali i zato jer jugoistok Europe prirodno pripada Europskoj uniji, rekao je Grlić Radman.  

Kandidatkinja za članstvo u EU koja već vodi pregovore s Bruxellesom, Srbija je osudila rusku agresiju na Ukrajinu, ali ne primjenjuje sankcije na Rusiju i redovito ističe povijesne i prijateljske veze s tom zemljom.  

Sve države zapadnog Balkan okružene su ili članicama EU-a ili NATO-a. Šef hrvatske diplomacije dodao je da Bruxelles ima političke mehanizme kojima će zemlje zapadnog Balkana uvjeravati kako slijediti europski put i politiku EU-a.

Komentara 4

Avatar Ozren Soldatović
Ozren Soldatović
13:51 11.09.2023.

Srbija nije članica EU, tako da ne mora ništa, ama baš NIŠTA!!!😉

HU
huhuhu
13:42 11.09.2023.

Političari čine sve što je u njihovoj moći kako bi se pokrenuo III svjetski rat. Nije to slučajno. Razlog tome je što je ovakav financijski sustav došao do svog kraja, dugovi su pregolemi, i sada je potrebno ljudima dati opravdanje za sprovođenje bankrota država (za koji će okriviti rat). Globalna mafija vlada svijetom. Sve vlade svijeta su potčinjene i infiltrirane njihovim kadrom. Ucjena im je omiljeno sredstvo zastrašivanja. Svatko je ucjenjiv, a ako i nije onda im se može podmetnuti. Tako globalna mafija radi. To im je modus operandi. Tko izdaje novac taj vlada svijetom. Zato su se vodili svjetski ratovi . Zato se i danas ratuje. Uvijek je to bila borba za pravo kreiranja novca iz ničega. Današnji financijski sustav sa dolarom kao rezervnom svjetskom valutom je došao do svog kraja i sada se stvara novi digitalni financijski sustav. U tu svrhu koristit će energiju i hranu kao metodu ucjene. Sjetite se ovoga kada vas budu slali u rat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije