Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Srbi optužuju Milorada Pupovca da samovoljno troši njihov novac

pupovac
Marko Lukunić/Pixsell
11.04.2010.
u 19:44

Član predsjedništva SNV-a Nenad Vlahović traži od premijerke odgovor i uvid u to kako je Pupovac potrošio 20 milijuna kuna

Nekolicina predsjednika županijskih Vijeća srpske nacionalne manjine žele riješiti problem o kojemu "šuškaju" godinama. Optužuju lidera srpske zajednice, Milorada Pupovca da nenamjenski troši novac koji srpska zajednica dobiva za svoje aktivnosti od Vlade RH, ali i donacija iz inozemstva (od vlade Norveške i Srbije).

– Pupovac je u sukobu interesa i u zloporabi jer je u proteklih 6 godina osigurao isplate više od 20 milijuna kuna na žiroračun SNV-a i krši Ustavni zakon jer ne dopušta da nacionalne koordinacije Srba sudjeluju u raspoređivanju novca – kaže Nenad Vlahović, član Predsjedništva SNV-a.

Upozorava da je sve nakrivo krenulo kada su "ujedinjeni" SNV i nacionalne koordinacije po županijama te je tako Pupovac preuzeo potpunu kontrolu. U završnom računu SNV-a/Koordinacija prikaže se da je prihod bio 5,7 milijuna kuna, a na webu Vlade stoji da je SNV dobio 7,9 milijuna. Vlahoviću, Nikoli Sužnjevića i Staniši Žarkoviću smeta što Vlada dopušta da gotovo sav novac raspoređuje Pupovac, kao voditelj projekata i tako nagrađuje one koji mu daju političku podršku. Kritičari su se obratili Uskoku i J. Kosor i traže uvid u financije.

I predsjednik Srpske narodne stranke Milan Rodić tvrdi da Pupovac i Ratko Gajica "proračunski novac (11,7 mil.kn) dijele sami sebi". Pupovčev zamjenik Saša Milošević kaže da su optužbe neutemeljene jer SNV, kao krovna srpska organizacija, dobiva podršku Vlade temeljem koalicijskog ugovora, te da nije planirano da se novac transferira županijskim vijećima, nego da se razvijaju institucije Srba. Drži da su prigovori proizvod neostvarenih političkih ambicija kritičara.

Komentara 39

SO
soko1
19:53 11.04.2010.

TKO JE SLAVIO JUČER DAN DRŽAVNOSTI!!!!!!! ČESTITAM HRABRIM LJUDIMA

SA
Sapientinus
19:53 11.04.2010.

Čiji novac? \"Njihov\" sigurno nije nego naš kojimo plaćamo \"lojalnost\".

SO
soko1
22:04 11.04.2010.

ROCKON VJEROJATNO TI SE NEŠTO PRIČINJA MI OVDJE SVI PIŠEMO I JA ZBILJA NIKOG NEČUJEM DA NEKO VIČE A TI NEMAŠ ŠTO REĆI O PRISTOJNOSTI JER UPADAŠ BEZ KOMENTARA I PISANJA OPTUŽIVATI ZA NEKO VIKANJE KOJE NIKO NEČUJE MOŽDA NEKOO DODUŠE U SBIJI ILI ZENICI I NISAM TE NI PITAO NIŠTA SVE DOK MI SE NISI OBRATIO STOGA TE MOLIM DA ME OSTAVIŠ NA MIRU PRETPOSTAVLJAM DA NEŠTO TI SMETA DOK SI SE OKOMIO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije