Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP

Srb: Hrvatska iz EU povukla 1,3 milijarde kuna, Srbija tri puta više

srb3
Maja Šantoši /Pixsell
26.05.2011.
u 16:00

– To također mnogo govori o položaju Hrvatske. Nikakva naša postignuća nisu važila nego samo bilateralni odnosi koje Hrvatska ima s najjačima – kaže Srb.

Sastanak Vijeća Europe u Bruxellesu, koji je održan u ponedjeljak i na kojem se razgovaralo o kraju pregovora, pokazao je da je žrtva međusobnih odnosa velikih sila. Loše je što je francuski prijedlog bio nacrt za zaključenje pregovora koji uključuje i monitoring s mogućnošću blokade financijskih sredstava, ali i jednogodišnju odgodu ulaska u Uniju. Poručio je to predsjednik HSP-a Daniel Srb na svojoj konferenciji za novinare održanoj u Saboru. Srb je dodao i da ne treba zanemariti činjenicu da je Hrvatska do sada uspjela "povući" oko 1,3 milijarde eura, a Srbija tri puta više, a nije ni kandidatkinja.

– To također govori mnogo o položaju Hrvatske. Nikakva naša postignuća nisu važila nego samo bilateralni odnosi koje Hrvatska ima s najjačima – kaže Srb. Pozvao je i premijerku da u Zagrebu organizira skup predstavnika zemalja koje okružuju Srbiju i tako pokaže snagu svoga položaja. Prokomentirao je i današnji položaj branitelja. Smeta mu, kako kaže, što u isto vrijeme dok se u Saboru razgovara o mogućnosti da branitelji uđu u Ustav glavni haaški tužitelj Serge Brammertz i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kroje sudbinu branitelja i njihovo procesuiranje.

– Po županijskim središtima u posljednje vrijeme odvija se na stotine razgovora s hrvatskim braniteljima. Samo iz Vodica na razgovoru je u posljednjih deset dana bilo više od 200 branitelja – kaže Srb.

Komentara 11

OB
-obrisani-
16:47 26.05.2011.

Što je to ...Ironija ?....kad se predsjednik HSP-a....zove SRB...........

PR
prvacrta
20:00 26.05.2011.

Danijel, svaka ti stojii... samo Đaponji ne daj da sve pokvari, i bit ćete treća stranka po snazi u RH.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
16:29 26.05.2011.

Y*** te, taj Srb bi triba prominit prezime - tribalo mi je pet minuti da provalim o cemu se radi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije