Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP

Srb: Ako je Sanader dobio 10 mil. eura za Inu, riječ je o veleizdaji

srb3
Maja Šantoši /Pixsell
29.06.2011.
u 11:55

Reklame koje promoviraju ulazak Hrvatske u EU stupidne su jer u njima građani ne dobivaju odgovore na temeljna pitanja, kazao je između ostaloga predsjednik pravaša

– Pokažu li se točnim informacije da je bivši premijer Ivo Sanader za deset milijuna eura mita prepustio upravljačka prava u Ini mađarskom MOL-u, riječ je o veleizdaji – ustvrdio je predsjednik HSP-a Daniel Srb na konferenciji za tisak u Saboru.

– Gubitak kontrole nad energetskom tvrtkom ima veću štetu za Hrvatsku od gubitka dijela teritorija. Jer, gubitak dijela teritorija je kao da čovjek izgubi prst ili ruku, ali gubitak strateške energetske kompanije, to je kao da tijelo ostane bez krvotoka – slikovit je bio Srb. Bez plana energetskog razvoja, nastavlja Srb,  nema budućnosti.

– Cijela Sanaderova Vlada promatrat će se kroz prizmu sudskog procesa vezanog uz mito od 10 milijuna eura – kaže. Srb se protivi da referendum o ulasku Hrvatske u EU bude zajedno s referendumom o ZOR-u te o referendumom o uvjetima za održavanje budućih referenduma. Neprihvatljivo mu je što Hrvatska troši 15 milijuna kuna za promidžbu vezanu za ulazak Hrvatske u EU dok je Slovenija, primjerice, potrošila 125 tisuća eura za taj posao.
– Reklame koje promoviraju ulazak Hrvatske u EU stupidne su jer u njima građani ne dobivaju odgovore na temeljna pitanja – tvrdi Srb i dodaje kako su rezultati pregovora s EU i dalje državna tajna, a Hrvatska nije prevela Lisabonski ugovor.

– Očito postoji veliki strah kako će hrvatski državljani odlučiti na referendumu za ulazak u EU – tvrdi Srb i ističe primjer jedne zastupnice iz Irske koja je dobila spor pred sudom kada je upozorila da vlada troši novac poreznih obveznika za promoviranje ulaska Irske u EU.

– No, u Hrvatskoj to je nemoguće – kaže i dodaje da se bavio mišlju da uputi zahtjev za ocjenu ustavnosti toga što Vlada troši naš novac za promidžbu ulaska Hrvatske u EU, ali je odustao od toga nakon konzultacija s pravnim stručnjacima koji su rekli da nema tijela koje bi odlučivalo o takvu prigovoru.
– Sve spomenute manipulacije vezane za referendum vode u nelegalnost rezultata referenduma – ustvrdio je.

Ključne riječi

Komentara 9

BA
baraskada
12:30 29.06.2011.

o EU pročitajte više na ovim stranicama, pa odlučite: http://europskaunija.yolasite.com/

OB
-obrisani-
12:57 29.06.2011.

sanader je rehabilitirao partizaniju misleći da će mu gospodari biti milosrdni. tako je sanader postavio u temelje demokracije partizansku diktaturu. no, u laži su kratke noge. izgleda da se prevario. a, sve to za šaku judinih škuda.

XX
XXXX2011
12:17 29.06.2011.

Takoje Danijele.Veliki su i lajavi Hrvati kao ovaj I.Sanader upravo najvece VELEIZDAJICE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije