Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija 'Ajkula'

'Sramotnom izjavom Kojić narušila dostojanstvo hrvatskih branitelja'

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
09.01.2014.
u 14:25

Za Kojić je, naime, sporna i dodjela gradskog prostora u Kukuljanovu toj udruzi

Nakon eksplozije u dvorištu kuće obitelji Kojić u Krasici kraj Rijeke i istupa vlasnice kuće Tamare Kojić, SDP-ove vijećnice Grada Bakra i predsjednice bakarskog SDP-a, koja je u medijima za taj incident prozvala odgovornim HDZ-ova gradonačelnika Bakra, odnosno "njegove ljude" , reagirali su i iz Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkule" .

Za Kojić je, naime, sporna i dodjela gradskog prostora u Kukuljanovu toj udruzi o čemu je javno govorila pa je nakon eksplozije i istup o tome povezala s bacanjem eksplozivne naprave.

Ajkule kažu da nakon učestalih upita članova Udruge i suboraca i prijatelja povodom medijskih izjava T. Kojić , između ostaloga i one kad je govoreći o Specijalnoj jedinici policije Ajkule i prostora na Kukuljanovu rekla da je takla u "osinje gnijezdo“ , moraju reagirati. Najoštrije osuđuju  bacanje eksplozivne naprave u dvorište obiteljske kuće obitelji Kojić i daju punu potporu policiji u pronalasku počinitelja tog kaznenog dijela, a vijećnicu Kojić podsjećaju da od prvih dana postojanja do danas Specijalna jedinica policije "Ajkule“ ima sjedište (bazu) na Kukuljanovu, odnosno na području Grada Bakra, a da je županijska  Udruga Ajkule koja  okupljanja ratne veterane i sadašnje pripadnike jedinice  2009.godine od Grada Bakra temeljem odluke gradonačelnika dobila prostor od deset "kvadrata" u Domu kulture za koji imaju Ugovor o korištenju.

- Nedopustivim držimo da se Specijalna jedinica policije Rijeka "Ajkule" i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkule“ spominje u kontekstu političkih odnosa u  incidentnom događaju kao i ostalim dnevno političkim izjavama i aktivnostima gđe. Tamare Kojić - navode i dodaju da stresan događaj  ne opravdava T.Kojić u iznošenju  izjava s negativnim kontekstom o jednoj od elitnih postrojbi MUP-a RH kako u Domovinskom ratu tako i u ovo mirnodopsko vrijeme.

- Stoga tražimo javnu ispriku i najoštrije osuđujemo izjavu T.Kojić  u navodu da je takla "osinje gnijezdo“ i smatramo da je ta izjava krajnje sramotna i nedopustiva pogotovo što je to izrekla vijećnica Grada Bakra i predsjednica SDP-a Grada Bakra.

-  Istodobno, Ajkule se pitaju hoće li se bez ikakve šire reakcije na ovaj događaj ovakvim neprimjerenim izjavama i dalje narušavati dostojanstvo hrvatskih specijalaca, ratnika i branitelja  ili ćemo imati zajedništvo da se u ovakvim trenucima okupimo i zajednički reagiramo u cilju zaštite općeg stanja sigurnosti u društvu , kao i zaštite i časti onih vrijednosti za koje su mnogi stradali i poginuli u Domovinskom  ratu pri stvaranju Hrvatske.

>> Bomba u dvorištu SDP-ove vijećnice u Bakru

Ključne riječi

Komentara 8

ME
mek
15:19 09.01.2014.

Drugarice Kojić, s kim ste, takvi ste. Pripadate partiji kojoj je još i danas jako žao što smo vam srušili snove o Jugoslaviji i socrealizmu, koji nam i danas prodajete. Vi i vaši partneri ste nas oblatili u zemlji i u svijetu, pa ste nas optužili da smo vodili agresino osvajački rat, da smo ratni zločinci, profiteri i lažni branitelji i invalidi koji žive na račun države koja radi toga tone u neimaštinu. Po običaju sve ono što karakterizira vas i vašu grupaciju, sve vaše promašaje i počinjene štete, prebacujete na druge. Dobro da ne tvrdite da smo mi branitelji i vaši oponenti krivi što na Badnjak nismo imali snijega? Definitivno ste već odavno izgubili kompas i mjeru pa se sve više davite u vlastitom blatu. Mi smo oslobodili zemlju od ratne agresije, a na uskorim izborima, birači će nas osloboditi od vas, kao najgoreg što je poslije rata zateklo Hrvatsku.

Avatar tituš
tituš
14:54 09.01.2014.

E moje Ajkule ili mi Škorpioni ili oni Žuti mravi ili Tigrovi, Lavovi, Kune, Vukovi, drugi da se ne uvrijedi nitko, čini se da smo mi uzalud grizli i ginuli kada je to trebalo! Danas izgleda više vrijedi jedna stidna dlaka jedne SDP-ovke od svih nas koji smo ratovali.

LI
list68
18:03 09.01.2014.

Ovo je strašno, svaki dan se nađe nekakva stara oronula fu..., i napada najčasniji dio Hrvatskog naroda "branitelje". Prije nego što "odemo", trebali bi još jednom uzeti oružje u ruke, i ovaj put napraviti posao kako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije