Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivi gradonačelnika

Bomba u dvorištu SDP-ove vijećnice u Bakru

tk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
08.01.2014.
u 16:16

Tamara Kojić za eksploziju je prozvala HDZ-ovca Tomislava Klarića

Dok policija traži nepoznatog bombaša koji je u noći na utorak u dvorište kuće obitelji Kojić u Krasici kraj Rijeke bacio eksplozivnu napravu ne stišavaju se nagađanja o tome je li eksplozija bila upozorenje vlasnici kuće Tamari Kojić, SDP-ovoj gradskoj vijećnici u Bakru zbog njenih političkih istupa ili je riječ o nekom privatnom razračunavanju s obitelji.

Policiji je o noćnoj eksploziji dojavljeno u utorak poslijepodne, očevidom je utvrđeno da je djelovanje eksplozivne naprave, navodno ručne bombe, oštetilo zid dvorišta i žičanu ogradu, a kriminalističko istraživanje koje se provodi, a o kojem policija zasad ne iznosi informacije, trebalo bi otkriti počinitelja i motive ovog incidenta. Inače, riječ je o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sama T. Kojić, nakon što joj je jutro nakon eksplozije mještanin, za kojeg napominje da je član HDZ-a, rekao da je riječ o "prvom upozorenju koje je dobila zbog svojih pressica", za noćnu je eksploziju odgovornim prozvala a gradonačelnika Bakra , HDZ-ovca Tomislava Klarića, odnosno njegove ljude jer se Klariću zamjerila razotkrivanjem stvari koje se njemu ne sviđaju. Klarić je opovrgnuo ove optužbe navodeći da se vijećnicom Kojić ne bavi, osim na sjednicama Gradskog vijeća odgovarajući na njena pitanja. Osudio je noćni događaj rekavši da onaj tko je tako što učinio nije normalan. U međuvremenu oglasio se i SDP Primorsko - goranske županije  izražavajući zabrinutost i osuđujući bezumni čin.

- Želimo vjerovati da je bacanje bombe kriminalni čin neodgovornog pojedinca i da nije povezan s političkim uvjerenjima i angažmanom Tamare Kojić u Gradskom vijeću i javnosti - kažu u SDP-u i apeliraju na sve da se suzdrže od bilo kakvog postupanja i pomognu policiji u rasvjetljavanju slučaja.

>> Ministrici Opačić prijetili smrću

Komentara 4

NO
nono
16:59 08.01.2014.

Kojićka je inače zlatarka po struci?Možda je eksplozija otkrila zlatnu žilu ili je to zbog blagdana gospoja tak okičena.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
17:20 08.01.2014.

Farsa! Upravo sam vidio snimku na Novoj. Izgleda da je bomba je bačena iz dvorišta. Nemoguće ju je baciti sa ceste, preko visoke ograde, a da padne uz unutanju stranu ograde. Publicitet na silu!

Avatar vekavac
vekavac
19:07 08.01.2014.

Kako bi rekli naši stari "nekome je zapišala opanak"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije