Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gašenje dopisništava

'Sramotno je otpuštati ljude koji su pronosili istinu o ratu'

zdravko komšić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
17.01.2014.
u 12:57

Koordinacija udruga protiv odluke o gašenju dopisništava HRT-a.

Poslije medijskih najava da će doći do ukidanja više dopisništava HRT-a Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, a koja okuplja 14 braniteljskih i stradalničkih udruga, reagirala je priopćenjem u kojem ističu svoje neslaganje s tom najavom.

- Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara izražava svoje nezadovoljstvo i neslaganje najavom gašenja jedanaest dopisništava HRT-a od kojih pet dopisništava iz Slavonije. Sva ta dopisništva, stvorena su početkom Domovinskog rata i upravo njihovim djelovanjem Hrvatska je dobila medijski rat. Sramotno je danas ukidati dopisništva i dijeliti otkaze ljudima koji su pronosili istinu o Domovinskom ratu izvještavajući sa prve crte bojišnice, često riskirajući svoje živote. Ravnatelj HRT-a gosp. Radman, licemjerno poručuje da ne ukida dopisništva, nego radna mjesta, uz mogućnost reizbora, ako se jave na ponovno raspisani natječaj. Pitamo se da li je to ponovno uvođenje političke podobnosti i dovođenje poslušnika na HRT, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Koordinacije Zdravko Komšić.

Dalje stoji da zahtijevaju od Vlade Hrvatske i Hrvatskog sabora da spriječi ovaj pokušaj gašenja dopisništava, jer će građani i hrvatski branitelji biti uskraćeni za pravodobne i iscrpne informacije iz svojih sredina.

- Znamo da se upravo HRT kao državna televizija izdašno financira upravo novcem građana. Zahtijevamo i da Goran Radman stavi svoj mandat na raspolaganje hrvatskom narodu, pa da vidimo da li će on proći taj svojevrsni reizbor, zaključuje se u priopćenju.

>>HND: Radmanova odluka o gašenju 11 dopisništava HRT-a je neobjašnjiva

>>Ukidaju se dopisništva HTV-a u gradovima gdje je uglavnom SDP izgubio vlast

Komentara 8

L0
luena 01
13:20 17.01.2014.

Prestanite svi gledati HTV i placati HRT pretplatu ,nogirajte Radmana i sve ine jugonostalgicare pa da onda vidimo hoce li biti HRT.a, ne treba vam,nemaju nikakv program i nije Hrvatska TV kuca jedino sto se tako zove...

Avatar Becarina
Becarina
13:39 17.01.2014.

Hrvatskoj je potrebna rekonstrukcija u svim segmentima drustva , sve je infiltrirano jugoslovensko komunistickim uhljebima . Najbolji pocetak bi bila lustracija , bez nje nema pomaka i sve ce ostati kako jeste, a nevalja ni za koga .

PO
portugisac
15:55 17.01.2014.

Latz konjino, nije to iz proračuna već narod plaća TV pristojbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije