Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obred predvodio Papa Franjo
Povratak na članak

VIDEO Svećenici i vjernici pljeskom i molitvom ispratili lijes s tijelom pape emeritusa Benedikta XVI.

Misa zadušnica održavla se ispred bazilike Svetog Petra, a uz dekana Kardinalskog zbora kardinala Giovannija Battista Rea na oltaru misu je slavilo više od 120 kardinala, 400 biskupa i gotovo četiri tisuće svećenika kao i brojni ekumenski predstavnici. Na kraju euharistijskog slavlja lijes pape emeritusa vraćen je u Baziliku, a zatim u Vatikanske špilje zbog pokopa.

Komentari 34

DU
Deleted user
10:02 05.01.2023.

Slava Bogu na visini, a mir ljudima, miljenicima njegovim!

VL
BU
Bukva2
09:49 05.01.2023.

"Kardinali su izabrali mene, jednostavnog i poniznog radnika u Gospodinovu vinogradu. " Evo, sve jasno, sve jasno. Dobar čovjek, dobar papa, ma to se može vidjeti na čovjeku, zbilja dobar čovjek. Jednostavno u njegovoj pojavi, njegovom nježnom i plahom govoru,u, osmjehu, u njegovim očima koje kao da prodiru u tvoju nutrinu i čitaju ti dušu, ma svetost je zračila iz njega i jednostavno nisam mogao ostati ravnodušan. Baš mi nedostaje, baš mi nedostaje. Sada je na još boljem mjestu, najboljem mjestu. Sada je s Gospodinom i veseli se, najsretniji je. Nikada te neću zaboraviti, sa nama si zauvjek, volim te moj dragi papa Benedikt XVI. 🙏

VL
PO
poluvodič
11:29 05.01.2023.

Nemam ništa protiv ateista, i sam Ratzi je pisao o tome kako i vjernik i ateist imaju velike sličnosti u životnim kušnjama i životu opcenito, ali nažalost većina ateista ima neku određenu averziju i mržnju i agresivnost prema crkvi, totalno neopravdano. I nije riječ o pedofiliji, nego nešto puno dublje što im ne da mira. Ne znam zašto tolika mržnja.

VL
M3
Miške 3
10:06 06.01.2023.

Idolopoklonstvo, cirkus kao u sekti

VL
Avatar Oriental
Oriental
11:19 05.01.2023.

Koja je to vjera bolan da postoji lanac pedofilije i oni to ne da prikrivaju već i organizuju kao ono u Kanadi i Francuskoj.Pa šta je sve katolička crkva radila i koliko su nacista prebacivali pacovskim kanalima u Argentinu itd,a da ne idemo dalje u doba inkvizicije...PA TO JE ŠEJTANOVA VJERA !

VL
PA
papiribica
10:17 05.01.2023.

Kako to da hrvatski predsjednik nije našao vremena da bude na sprovodu? Vidim ondje predsjednicu Slovenije, predsjednika Njemačke, Italije, Poljska, Češka... E jesmo narod.

VL
Avatar kvasac60
kvasac60
10:41 05.01.2023.

Čeka ga Božja kazna za sva zla koja je činio ili zataškavao.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:08 05.01.2023.

Jel istina da je prije smrti rekao da ne želi američkog predsjednika na sprovodu?

VL
Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
10:15 05.01.2023.

Da li trebaju vernici da razmisle kome se klanjaju pada pape drže čuke tako što isprave šake a saviji srednji prst i prst do malog prsta kao glumac na mojoj slici* glumac na mojoj slici*

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.