Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta! Poručili su to srednjoškolci i otvorili izložbu plakata
Povratak na članak

Spriječite nasilje: Djeca su tako mala, ali su još manja kad ih netko tuče

Suradnja sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna potaknuta je osvojenom prvom nagradom za inovativni pristup prevenciji zlostavljanja djece koju je prošle godine organizacija WWSF, koja djeluje u suradnji s UN-om, dodijelila Uredu pravobraniteljice za djecu.

Komentari 2

RA
razočarani1
01:09 20.11.2009.

smartam da bi taj plakat trebalo obljepiti grad,i skinuti skoro sve kojima je sada obljepljen.i da se napokon počne kažnjavati bilo kakvo zlostavljanje djeci.ali to nažalost je neostvarivo kad je ovakav zakon kakav je o obiteljskom nasilju u kojem su samo žene zaštičene..fujjjjjjjjjjj

VL
JU
junije
08:11 20.11.2009.

@razočarani - čak ni žene tim zakonom nisu zaštićene. prebijena žena redovito skupa s nasilnikom završava pred istražnim sucem i biva privedena na policiju. nažalost, previše je nasilja i brutalnosti koje se događaju u tzv. četiri zida. nasilnici dobivaju simolične ili čak uvjetne kazne, a njihove žrtve se mogu nadati novom nasilju. osim što treba pooštriti kazne, treba osigurati pomoć žrtvama, pogotovo djeci.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.