Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granični prijelaz Tovarnik

Spriječen pokušaj krijumčarenja 4,4 milijuna komada cigareta, vozač uhićen

Pokušaj krijumčarenja više od 4 milijuna komada cigareta
Foto: Carinska uprava
1/5
08.02.2023.
u 18:26

Detaljnim pregledom vozila utvrđeno je da se u poluprikolici, osim deklarirane robe, nalazi i 400 kartonskih kutija sa 22000 šteka cigareta i to 16000 šteka cigareta Winston Blue te 6000 šteka cigareta Winston Fine Line

Carinska uprava objavila je kako je na graničnom prijelazu Tovarnik, uz uporabu RTG uređaja, spriječen pokušaj krijumčarenja 4,4 milijuna komada cigareta. Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik, prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin, navodi Carinska uprava.

Pregledom vozila, u kojem je prijavljena roba za tržište Europske unije, utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe. Detaljnim pregledom vozila utvrđeno je da se u poluprikolici, osim deklarirane robe, nalazi i 400 kartonskih kutija sa 22000 šteka cigareta i to 16000 šteka cigareta Winston Blue te 6000 šteka cigareta Winston Fine Line.

Foto: Carinska uprava

Pronađena roba je oduzeta, a protiv vozača je Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Vukovar podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 257. Kaznenog zakona, ističe Carinska uprava.

Cigarete su oduzete, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.200 eura oduzeti su kamion i poluprikolica. Vozač je uhićen i poredan pritvorskom nadzorniku.

Komentara 1

TE
Templo
09:42 09.02.2023.

Kako prilikom ulaska u carinsko podrucje Unije? Pa i Bugarska i Grcka su u carinskom podrucju Unije, nisam znao da EU carinski i policijski organi smiju tako pregledati druge EU gradjane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije