Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otok utoya

Sporni spomenik žrtvama Breivikova masakra

Utoya,spomenik
Foto: DW screenshot
16.07.2014.
u 10:29

Prošle su već tri godine od masakra u kojem je Anders Breivik ubio 77 osoba, ali sjećanja i bol su i dalje svježi.

Čega se moramo sjećati? Koliko brzo smijemo ili trebamo zaboraviti tragedije? I kako živjeti s gubitkom? To su pitanja koja ovih dana muče Norvežane.

Prošle su već tri godine od masakra u kojem je Anders Breivik ubio 77 osoba, a sjećanja i bol su i dalje svježi. Nacija diskutira o planiranom spomeniku u sjećanje na žrtve atentata na otoku Utoyi. Simbolički bi ovaj prorez u pejzažu trebao podsjećati na ranu koju je masovni ubojica nanio Skandinavcima. Obitelji žrtava se, međutim, protive spomeniku.

>>Breivik, ti si tako glup tip. Uh, da te barem mogu nekako pljunuti!

>>Dirljivi portreti djece koja su preživjela pokolj na Utoyi

Komentara 1

Avatar kapital3org
kapital3org
16:29 17.07.2014.

nevole svi strance

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije