Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radno mjesto u Andrijaševcima

Sporan natječaj u školi: Ravnatelj subjektivno odlučio tko dobiva posao spremačice

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić u Andrijaševcima/Rokovcima broji 316 učenika
Foto: Branimir Bradarić
1/3
06.04.2023.
u 06:45

S jedne strane bila je samohrana majka četvero djece, a s druge teško zapošljiva žena kojoj treba nekoliko godina do mirovine. Ako se netko želi žaliti jer misli da je zakinut, može, poručio je ravnatelj Igor Miličević

Prema svemu što se događalo proteklih mjeseci zaposlenje spremačice u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Rokovcima – Andrijaševci, naselju nedaleko od Vinkovaca, izazvalo je brojne prijepore, ali i reakcije. Dovoljno je reći da je do sada taj natječaj pet puta bio raspisivan, a izgledno je da će nakon posljednjeg kruga biti podnesene žalbe Državnom inspektoratu i Prosvjetnoj inspekciji. Razlog svemu tome je što je na prijedlog ravnatelja škole Igora Milićevića školski odbor izabrao 58-godišnju ženu, a ne samohranu majku četvero djece.

Koji su kriteriji?

– Čekam samo da dobijemo službeno rješenje nakon čega ćemo odmah podnijeti žalbe jer ovo što se radi je sprdačina i čisto pokazivanje sile. Neka onda netko s više instance kaže da samohrana majka četvero djece, od kojih je troje školaraca i dvoje pohađaju baš tu školu, nema prednost u odnosu na 58-godišnju ženu čiji je muž u mirovini, a troje djece radi joj u Njemačkoj – kaže Ivan Sertić iz Andrijaševaca.

Objašnjava kako je samohrana majka četvero djece njegova snaha Ivana (39), koja je prije tri godine ostala udovica kada joj je tragično preminuo suprug Emil. Danas ona živi od dječjeg doplatka, a angažirana je trenutačno i u projektu Zaželi. Ističe i kako samo želi da snaha ima posao, samim tim i nekakvu sigurnost, ali i plaću za svoj komad kruha.

– Do sada je bilo raspisano pet natječaja za zaposlenje spremačice i na svaki se Ivana javljala. Četiri od njih pet iz raznih su razloga poništeni. Svi su govorili da je ona prioritet, ali izgleda da nisu svi tako mislili. Žena koja je zaposlena, protiv koje ja nemam ništa, sada se prvi put prijavila na natječaj i odmah je zaposlena. Mene samo interesira po kojem je to kriteriju i ako negdje piše da samohrana majka četvero djece pri tome nema prednost, ja ću im pružiti ruku. Ovo sve vrijeđa moju unučad, snahu, mrtvoga sina i na kraju i mene kao oca – ističe Sertić.

Ivan Sertić
Foto: Branimir Bradarić

Prijedlog odboru

Vezano za provedeni natječaj kontaktirali smo i ravnatelja škole Igora Miličevića, koji je rekao da u skladu s natječajem odabrano povjerenstvo testira sve kandidate nakon čega oni odlaze na razgovor k ravnatelju, koji na kraju školskom odboru predlaže ime kandidata koji ima najbolje rezultate. Školski odbor tu odluku potvrđuje ili ne.

– Prijedlog osobe koji sam poslao članovima školskog odbora moja je subjektivna procjena. S jedne strane bila je samohrana majka četvero djece, a s druge teško zapošljiva žena kojoj treba nekoliko godina do mirovine. Ja sam odabrao tu ženu, a ako se netko želi žaliti jer misli da je zakinut, može to učiniti – rekao je Miličević.

VIDEO Prekinut štrajk u splitskoj Čistoći

Komentara 4

PV
prcko.vita
10:12 06.04.2023.

Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas...

PO
poluvodič
09:10 06.04.2023.

Kakve veze ima jel netko ima djecu ili ne, kakvi su to uvjeti za zapošljavanje. Jel onda bitno za svaki posao tko ima kakav toaletni papir doma? Gledaju se iskustvo i prijašnji poslovi, reference, a ne socijalni status, po tome nitko dobrostojeći ne bi nikad dobio neki novi posao. Ako je bio sukob interesa nek se dokaže i amen, sve ostalo je nebitno.

OL
olujasviholuja2
08:46 06.04.2023.

Evo mojeg predloga, 58 teškozaposlena žena i majka četvoro djece, neka zamjene posao, neka bude 58 godišna žena gero domačica a ova druga neka bude spremačica u školi,mada nijedna plaća nije baš nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije