Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaje predsjednik

Splitsko Gradsko vijeće nije prihvatilo zahtjev stranke Pametno za razrješenje Šundova

Jure Šundov
Miranda Cikotic/PIXSELL
12.09.2017.
u 14:09

Splitska policija u ponedjeljak je podnijela kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka, a mediji su objavili da je riječ o predsjedniku Gradskog vijeća Šundovu

Na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća nije prihvaćen prijedlog stranke Pametno da se razriješi predsjednika Vijeća Jure Šundova iz Hrvatske građanske stranke (HGS), protiv kojeg je, prema pisanju medija, zbog sumnje podignuta kaznena prijava za protupravno imovinsku korist u iznosu od 101 tisuću kuna.

Za razrješenje Šundova, od nazočnih 33 vijećnika, glasovalo je ukupno 13, od čega sedam vijećnika stranke Pametno, pet vijećnika Mosta i jedan vijećnik SDP-a.

Splitska policija podnijela je jučer kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka, a mediji su objavili da je riječ o predsjedniku Gradskog vijeća Šundovu, zbog sumnje da je u postupku pred nadležnim uredom koristio neistinitu liječničku dokumentaciju i pečat u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata. Neistinitim medicinskim nalazima i dokumentacijom ishodovao je rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu te na porezne olakšice. Temeljem toga je u razdoblju od 11 godina, od 2006. do 2017. godine stekao protupravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 101 tisuću kuna, navela je policija. 

Prije glasovanja vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić pitao je Šundova je li istina da je policija pokrenula kaznenu prijavu protiv njega.
Šundov je uzvratio Prkiću kako može pitati što hoće, ali da mu nema namjeru odgovoriti. "Nemam namjeru vama odgovoriti kao da ste policijski službenik ili sud," dodao je Šundov.

Prkić je Šundovu odgovorio kako oni ne prejudiciraju ništa; ni da je krivi niti da nije krivi, ali drže  kako bi to bio moralni čin ako je ta optužnica točna.

Šundov je uzvratio kako nije dobio nikakvu optužnicu, te kako ga želi osuditi i prije nego što je protiv njega podignuta ikakva optužnica,  dodavši kako je on general Hrvatske vojske i zna tko je i gdje je.

"Kad bi se u ovoj državi osuđivalo tako da se čitaju novinski naslovi, na temelju novinskih natpisa koji kopaju po policiji i na temelju njihovih informacija, mislim da bi vrlo malo ljudi bilo na slobodi i ne znam tko bi nešto radi," kazao je Šundov. Istaknuo je kako njemu može suditi "jedino sud u RepubliciHrvatskoj."

U obranu predsjednika splitskog Gradskog vijeća Šundova stao je, koalicijski partner, predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Petar Škorić rekavši kako mu "ovo sliči na politički sud, a ta su vremena prošla."

"Neprihvatljivo je prejudicirati bilo što i vršiti pritisak na ljude koji su časno odradili političku karijeru i Domovinski rat," rekao je Škorić.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:43 12.09.2017.

To je taj logistički ptspovac i brigadir,zamisli brigadir.U tom splitskom vjeću ima ovakvih kao Šundov bar još sedam- osam.Jedini ratni vojni invalid među njima je Zadro iz 4.gardijske brigade ranjen u akciji"Maslenica".Ostali a ima ih još sa HRVI statusom ratni put Lora-Riva.Ove sa HRVI na ptsp dobro protresti i uzeti im vozački i dozvolu za oružje.Jedino priznati PTSP zarobljenima i nikom više.Ovakvih je bar 60% od ukupnog broja HRVI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije