Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konstituirana splitska vlast

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća je Kerumov Jure Šundov

Željko Kerum i Jure Šundov
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/3
17.07.2017.
u 10:14

Zahvalio se predsjedniku HGS-a Željku Kerumu koji ga je stavio na listu i predložio za predsjednika Gradskog vijeća.

Jure Šundov (HGS) novi je predsjednik splitskog Gradskog vijeća. Predložili su ga vijećnici HDZ-a i HGS-a, a za Šundova je glasovalo 18 vijećnika – 11 s liste HDZ-a i 7 HGS-ovih. Protiv su bili vijećnici Pametnog, Mosta i SDP-a, a Goran Kovačević (HNS) bio je suzdržan. Potpredsjednici su Petar Škorić (HDZ) i Marijana Puljak (Pametno). 

- Nastojat ću biti pošten i pravedan. Držat ću se poslovnika, nastojat ću vas usmjeravati da se držite točaka dnevnog reda. Jamčim vam da će diskusije biti pristojne, uljuđene i bez osobnih omalovažavanja, vrijeđanja i rasprava na osobnim razinama. Vjerujem da ćemo svi doprinijeti boljitku grada i građana. Imam iskustvo kao vijećnik i kao zamjenik gradonačelnika i nastojat ću ga prenijeti vama i samom sebi – rekao je Šundov.

Zahvalio se predsjedniku HGS-a Željku Kerumu koji ga je stavio na listu i predložio za predsjednika Gradskog vijeća, a zahvalio se i HDZ-u i njegovim partnerima koji su ga podržali i glasali za njega.Time je Gradsko vijeće Splita konstituirano u drugom pokušaju. HDZ i HGS Željka Keruma su u koaliciji, nakon salve uvreda uvreda prije izbora i optužbi za krađu nakon izbira, postignut je dogovor. Špekuliralo se kako će Kerum zamrznuti mandat u Gradskom vijeću, navodno na traženje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, ali to se nije dogodilo.

Komentara 2

PU
Pukovnik
10:28 17.07.2017.

Kako se hijene brzo dogovaraju kad se moze zajedno pozderati lesina. Nema vise "muski kurvi" i ne pita se vise otkud Kerumu pare kad je castio Splicane s rakijiom kao Cowboy-i Indijance. Nesto nije u redu s tim gradom kad glasaju za takve ljude... i stalno im je neka divlja rulja na ulicama koja uzima zakon u svoje ruke .. Mozda je nesto u pitkoj vodi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije