Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže plaća

Splitski vinari u Zagrebu postigli dogovor o isplati plaća

Dalmacijavino
Leonard Ninčević
03.11.2011.
u 13:43

Proces privatizacije trajat će mjesecima. Prekida se štrajk koji je počeo 26. listopada i odustaje od prosvjeda.

Sindikalni čelnici Dalmacijavina uspjeli su u Agenciji za upravljanje državnom imovinom ishoditi isplatu dvije od četiri zaostale plaće. Kako doznajemo od Lukice Bucata, povjerenika Nezavisnog sindikata, u ponedjeljak bi trebali dobiti plaću za srpanj, a novac će osigurati država. Petnaest dana potom trebali bi primiti plaću za kolovoz.

– Zadovoljni smo, dobro smo obavili posao u Zagrebu jer situacija je teška. Proces privatizacije je u tijeku, očekujemo pozitivno rješenje za 440 splitskih vinara – kaže Bucat.

Na posljednji natječaj za kupnju Dalmacijavina prispjele su dvije ponude koje se još uvijek razmatraju. Jednu je poslala Dalmacija ESOP, tvrtka koju su nedavno osnovali radnici Dalmacijavina, a drugu Salomon Berkowitz, vlasnik Traubisode. Proces privatizacije sigurno će potrajati mjesecima.

– Najavljenog velikog prosvjeda u Splitu neće biti, a prekinut ćemo i štrajk koji smo počeli 26. listopada – poručuje Lukica Bucat.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije