Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra prekid štrajka

Splitski vinari Dalmacijavina dobili dvije zaostale plaće

dalmacijavino
Ivana Ivanović/Pixsell
22.02.2011.
u 14:51

Splitski vinari dopustit će i nastavak radova oko preseljenja tvornice iz Gradske u Sjevernu luku

Radnici Dalmacijavina odustali su od blokade splitske gradske luke jer je stigao novac za isplatu dvije od četiri zaostale plaće. Plaću za listopad primili su danas, dok će za studeni dobiti sutra.

– Nekako smo se othrvali teškoćama i sutra ćemo prekinuti štrajk koji traje već devet dana – najavljuje Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina.

Splitski vinari dopustit će i nastavak radova oko preseljenja tvornice iz Gradske u Sjevernu luku jer je Vlada odlučila raspisati natječaj za treći privatizacijski krug. Očekuju da će biti objavljen idućeg tjedna i da će ovog puta privatizacija uspjeti.

– Otklonjena je mogućnost pokretanja stečaja. To je najvažnije. No, ako do 20. ožujka ne dobijemo treću zaostalu plaću, opet ćemo pokrenuti sindikalne akcije, poručuje sindikalist Lukica Bucat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije