Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASNE MJERE

Splitski vijećnici odobrili dva milijuna kuna za Promet

Promet,Split
Ivo Cagalj/PIXSELL
20.11.2014.
u 15:32

Osim milijunskog duga, koji će tek doći na naplatu, Promet muku muči i s tekućim poslovanjem pa prvi put u povijesti tvrtke plaća za 772 radnika kasni

Stižu plaće u Promet, a o milijunskoj odšteti Slovencima iza zatvorenih vrata!

O problemima splitskog Prometa sa slovenskom tvrtkom A-Cosmos koja je dobila nepravomoćnu presuda na Trgovačkom sudu u Splitu po koji bi joj javni gradski prijevoznik trebao platiti 37 milijuna kuna Gradsko vijeće Splita raspravljalo je na zatvorenom dijelu tematske sjednice. Osim milijunskog duga, koji će tek doći na naplatu, Promet muku muči i s tekućim poslovanjem pa prvi put u povijesti tvrtke plaća za 772 radnika kasni pa su vijećnici u prvom dijelu sjednice, koji je bio otvoren za javnost, jednoglasno odobrili uplatu dva milijuna kuna na račun Prometa pa će plaća biti isplaćena najkasnije u ponedjeljak.

U iscrpnoj raspravi koja je trajala gotovo šest sati, uglavnom se raspravljalo o odnosima s ostalim suvlasnicima, susjednim gradovima i općinama, od kojih Muć ima dugovanje veće od milijun kuna, nelojalnoj konkurenciji, a Hrvoje Marušić (HDZ) inzistirao je na povlačenju sredstava iz europskih fondova. O sudskoj tužbi i prestanku plaćanja leasinga za devet autobusa 1993. godine, što bi, postane li presuda pravomoćna, mogla dovesti u stečaj, najmanje se diskutiralo, ali je na prijedlog nezavisne vijećnice Marijane Puljak, u zaključke je uključeno i utvrđivanje odgovornosti ranijih uprava za stanje u Prometu.

>>Prisvojili slovenske autobuse '93., idu u stečaj zbog duga od 40 mil. kuna?

Komentara 1

NV
novo vriijeme
22:56 20.11.2014.

nek uzmu načelniku lećevice i istovremeno direktoru pojekta eko otpada splita koji je naplatio 12 milijuna kuna za smetlište kojeg nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije