Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspisali natječaj
Povratak na članak

Splitski KBC u potrazi za radnicima: Nedostaju 234 medicinske sestre

Glavna sestra u KBC-u Marija Grančić rekla je Hini da su u međuvremenu raspisali natječaj za zapošljavanje na određeno radno vrijeme 70 medicinskih sestara i tehničara, koji bi zamijenili odsutne djelatnike, no javilo se tek 14 kandidata.

Komentari 7

JB
josip.barisic512@gmail.com
11:23 04.04.2021.

Nema više naivnih sestara i tehničara. Ne mogu škole u Hrvatskoj obrazovati toliko medicinskog kadra koliko Njemačka može primiti. Tko bi naivan radio kod nas i dopustio si luksuz da cijeli radni vijek marljivo radi, bude mizerno olaćen a i kada zaradi mirovinu bude opljačkan. Državni zakoni u Hrvatskoj uvijek nađu model da se svaku generaciju mirovinskom reformom opljačka, a nagradi političare i njihove poslušnike, razne privilegirane kategorije, preskupi državni aparat i sl. a nama koji smo odradili radni vijek od 40 i više godina što ostane. Bogu hvala mladi se opametili. Nas će liječiti i operirati migranti.

VL
RT
Regulator tlaka u railu
11:52 04.04.2021.

Svi govore klinci ovakvi i onakvi,lijeni, gotovani itd.. Kakvi god da jesu, bar nisu glupi da upisuju zanimanje u trajanju od 8 godina, gdje će u nenormalnim uvjetima biti maltretirani od nejasno nadređenih šefova, bez normalnog radnog vremena, šikanirani, fizički napadani gotovo svaki dan hladnim i vatrenim oružjem,prijetnjama, ucjenama, nedorečenim ugovorima za ispod prosječnu hr. plaću. Budimo realni, tko normalan svoje dijete želi poslati u takvo zanimanje. I da mu to isto dijete danas sutra radi sa škart ljudima bez morala koji kraduckaju umiruće i onda se utrpaju u koš s njima. Zdravstvo nam je u tehničkom nokautu.

VL
DU
Deleted user
10:14 04.04.2021.

Platite ih pošteno, pa ćete ih imati dovoljno. Po čemu su kancelarijski fikusi zaslužili tolike plaće? Njih nikada nije falilo.

VL
HA
Hard
13:01 04.04.2021.

Kad se razbolite a vi u crkbu ili na nogometnu utakmicu ili na obljetnicu pocetka pada prvog pucnja napada obrane agresora.... To je puno vaznije za zdravlje nacihe od tamo nekih med radnika....

VL
DU
Deleted user
12:01 04.04.2021.

Morate platit najskolovanije u drzavi pa nece uzimat mito

VL
FH
Fhlogistic
19:47 04.04.2021.

To je dokaz bogatog drustva. Svaka razvijena zemlja ima isti problem?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.