Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN NA ULICAMA

Policija objavila koga sumnjiči za ubojstvo u Kaštelima: I on je ozlijeđen u pucnjavi

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
16.06.2020.
u 11:28

Podsjetimo, do obračuna u Kaštel Kambelovcu u nedjelju navečer došlo je zbog obračuna dva zaraćena krim-miljea.

Policija za ubojstvo Marija Boljata i ranjavanje Joze Čabraje sumnjiči Jakova Šimića, vlasnika restorana u Kaštel Novom, koji je prije dvije večeri također ranjen metkom u abdomen. 

Pritvorskom nadzorniku predana su braća Mate i Josip Šuker, koji su bili u ekipi koja se na obračun u Kaštel Kambelovac dovezla sa Šimićem. Njih dvojicu, kao i zasad nedostupnog Tonija Vitaljića, terete za sudjelovanje u tučnjavi na štetu Boljata i Čabraje.

GALERIJA: Policija je u ponedjeljak provodila izvide na mjestu zločina

1/8

Podsjetimo, do obračuna u Kaštel Kambelovcu u nedjelju navečer došlo je zbog obračuna dva zaraćena krim-miljea. Čabraja i Šimić operirani su u splitskoj bolnici i nisu u životnoj opasnosti. Boljata i Čabraju, prema neslužbenim saznanjima, napali su pripadnici druge kriminalne skupine iz susjedne Kaštel Gomilice, a iz policijskih krugova doznali smo da je do obračuna došlo zbog prevlasti na teritoriju Kaštela.

Naime, i jedna i druga skupina, između ostalog, bavile su se iznudama i kamatarenjem, a netko je nekome očito ušao u teren. Primarna meta navodno je bio Čabraja, a smrtno je stradao Boljat koji je u Kambelovac stigao na motoru da bi pružio podršku Čabraji neposredno prije obračuna. Kasnijom istragom utvrdilo se da je Boljat na sebi imao pancirku, a što snažno sugerira na to da je obračun bio dogovoren i da je vatreno oružje bilo dio plana. DORH je izvijestio da je pucnjavi prethodila verbalna svađa i tučnjava. Zapaljeni automobil očito je nastavak obračuna. 

Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Dodajmo i to da je u noći s ponedjeljka na utorak u Kaštel Lukšiću je izbio požar na parkiranom osobnom vozilu marke BMW, koji je potpuno izgorio, a vatra je zahvatila još jedno parkirano vozilo te fasadu kuće u kojoj nitko ne živi te dio ljetnog vrta obližnjeg ugostiteljskog objekta, izvijestila je splitska policija.

U međuvremenu su 24sata neslužbeno doznala da je riječ o vozilu u vlasništvu 33-godišnjeg Joze Čabraje kojem je ovo treći put da je preživio pokušaj likvidacije u posljednjih nekoliko godina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije