Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USS San Jacinto

Split posjetila američka krstarica s 
koje je započeta "Pustinjska oluja"

'USS San Jacinto'
MORH
12.08.2013.
u 21:15

Brod je dugačak 174 metra, širok 17 i ima gaz od 11 metara, a posada mu
broji 336 članova

"USS San Jacinto", brod američke ratne mornarice, boravi u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici u Splitu od 10. do 14. kolovoza, izvijestilo je Ministarstvo obrane. Riječ je o posjetu u sklopu bilateralne suradnje oružanih snaga SAD-a i RH tijekom kojega je predviđeno zajedničko uvježbavanje Amerikanaca s pripadnicima Flotile HRM-a.

Krstarica "USS San Jacinto" duga je 174 metra, široka 17 i ima gaz od 11 metara, a posada joj broji 336 članova. Ime je dobila po odlučujućoj bitki Teksaške revolucije. U službi je od 1986., a u američkoj povijesti ratovanja ostat će zapisana kao brod s kojeg su 1991. prema Iraku ispaljena prva dva projektila Tomahawk, čime je počela vojna operacija "Pustinjska oluja".

>>Brod od 37 milijardi dolara može potopiti samo jedna raketa

>>Oči i uši američke Šeste flote na remontu u Rijeci

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije