Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Byzantion

Split: Oko 200 litara goriva iz tankera iscurilo u more usred nevremena

Byzantion
Foto: Fleetmon.com
03.08.2019.
u 16:51

Služba traganja i spašavanja na moru Rijeka zaprimila je oko 23 sata dojavu peljarske službe da se tanker 'Byzantion' zbog jakog nevremena odmakao od operativne lučke obale u Splitskoj luci, pri čemu je otrgnuta cijev

Dvjestotinjak litara pogonskog goriva iscurilo je u more iz tankera 'Byzantion' kad ga je u petak navečer jako nevrijeme odvojilo od obale, ali je nedugo nakon incidenta tanker vraćen uz obalu gdje je osiguran na vezu, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u subotu.

Služba traganja i spašavanja na moru Rijeka zaprimila je oko 23 sata dojavu peljarske službe da se tanker 'Byzantion' zbog jakog nevremena odmakao od operativne lučke obale u Splitskoj luci, pri čemu je otrgnuta cijev, navedeno je u priopćenju. 

Istaknuto je kako su prije sigurnosni ventili bili zatvoreni pa je u more iz cijevi iscurilo oko 200 litara preostalog pogonskoga goriva

Tanker je ubrzo uz obalu vratio tegljač 'Rigel' te je osiguran na vezu.

Očevid na poziciji nezgode obavili su službenici Lučke kapetanije Split, koji su na poziciju angažirali i pomorsku vatrogasnu jedinicu radi uklanjanja manjeg onečišćenja.

Pogledajte video nevremena u Splitu:

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
18:04 03.08.2019.

Kriva je posada i dispeceri goriva.Kada su vidili nadolazak nevremena trebali su odvojiti crijeva i zatvoriti ventile.Bas me zanima koliko ce biti kaznjeni za ekocid?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije