Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna noć

Vjetar u Dalmaciji čupao stabla i bacao ih na aute! Rušio je i električne stupove

Nevrijeme u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/15
03.08.2019.
u 07:22

Nacionalna središnjica za trganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila

Nevrijeme s jakim udarima vjetra pogodilo je u noći s petka na subotu splitsko područje i Dalmaciju koje je izazvalo rušenje stabala na kopnu i nasukavanje plovila na moru.

Jaki udari vjetra između 22 i 24 sat dostizali su brzinu i od 40 čvorova što je na srednjodalmatinskom dijelu Jadranskog mora stvaralo velike valove koji su nasukavali plovila, rekli su Hini  u  Pomorskom meteorološkom centru Split.

Nacionalna središnjica za trganje i spašavanje na moru zaprimila je oko 130 dojava o nasukavanju plovila, a  te su dojave uglavnom stizale od osoba na tim plovilima ili očevidaca ali nema informacija o ozlijeđenima ili stradalima, rekao je dežurni u toj središnjici.

Nevrijeme u Splitu
1/6

Na splitskom i solinskom području vjetar je lomio i čupao stabla koja su padala po prometnicama, a na više mjesta su stabla padala na parkirana vozila i oštetila ih, rekli su u centru 112 u Splitu.

Dodali su da  su na više mjesta od siline vjetra padali na tlo i električni stupovi, a na trogirskom je području bilo privremeno nestajalo i struje.

 

Podsjetimo, nevrijeme je jučer zahvatilo i područje Istre te Zagreb. 

Vrijeme će danas biti mirnije, kiša će postupno prestati i djelomično će se razvedriti, najprije na zapadu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Nevrijeme u Splitu
1/5

Poslijepodne u unutrašnjosti uz lokalni razvoj oblaka još može biti i ponekog pljuska. Duž obale djelomice sunčano.

Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena ponegdje i jaka bura od sredine dana okretati na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 24 i 29 stupnjeva Celzijusovih.

Pogledajte video Kako je nevrijeme izgledalo u  Zagrebu

Komentara 13

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:31 03.08.2019.

Koje aute? Pet fotografija jednog te istog automobila iz različitih perspektiva! Izgleda da ste nasjeli na istu osobu, koja je prikazivala “prekomjerno granatiranje Knina” u Oluji i tako htjela “dokazati” ratni zločin generala Gotovine ...

FA
fakin2012
08:30 03.08.2019.

baco umjesto bacao, trganje umjesto traganje, i to dvaput...lektor na dopustu :-)

ZA
zadar1
09:10 03.08.2019.

pa kud na sirotinju...golf2...😔😔😔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije