Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv građanima

Splitskoj bolnici treba krvi - nedostaje svih krvnih grupa

Darivanje krvi
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
17.08.2017.
u 12:25

Nestašica krvi svakog je ljeta poznati scenarij zbog velikog broja operacija i nesreća te manjeg odaziva građana na dobrovoljno darivanje krvi.

U splitskom KBC-u upozoravaju o nestašici svih krvnih grupa, a ponajviše 0+ i A+ te mole građane da se odazovu i darivaju krv.

Pročelnica Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Split Jela Mratović-Mikulandra poručila je kako je Zavod danas i sutra otvoren 7,30 do 18 sati,  javlja HRT.  

Nestašica krvi svakog je ljeta poznati scenarij zbog velikog broja operacija i nesreća te manjeg odaziva građana na dobrovoljno darivanje krvi. Čak 20 posto pacijenata čine turisti, navodi se.

Nijedna operacija zasad nije otkazana, ali bi mogle biti ako se građani ne odazovu dobrovoljnom darivanju. 

Komentara 3

Avatar Papatest
Papatest
13:04 17.08.2017.

Ja bih dao jedno dvije litre ali ne mogu, imam Aids

LU
lukathereem
13:20 17.08.2017.

nek plate, nije tek tako dat krv. uostalom s druge strane mi sve placamo a zdravstvo nam je uzas

Avatar Papatest
Papatest
13:06 17.08.2017.

Siguran sam da anemični čeka u redu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije