Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO GALIĆ

Split je pokazao da je demokracija u opasnoj krizi: Što ako se taj trend prelije na Hrvatsku?

Pixsell/Pixabay
06.07.2022.
u 18:40

Ako dvije trećine građana bojkotiraju izbore, onda to ne može biti uspjeh demokracije, kakav god bio konačni rezultat, a najmanje pobjeda poraženih; novoj vlasti nedostajat će nešto od legitimiteta koji bi imala s većom izlaznošću.Što će biti ako se takvo raspoloženje iz Splita preseli na ostatak Hrvatske, ne samo u gradove, nego i na sela?

Komentara 11

Avatar comparator
comparator
19:16 06.07.2022.

Nemojte ta ko Mirko . Demokracija onog tipa ili ovog zapravo je iluzija jer pored Ustava u Hrvatskoj oduvijek postoje ljudi iznad njega i tumače ga po svojoj političkoj agendi ,a ta agenda je nešto što samo oni slijede ii razumiju. Recimo referendum kao najveći doseg demokracije još nijednom nije došao do izražaja upravo iz razloga što se ta pitanja ne dozvoljavaju

TO
ToVuS
19:14 06.07.2022.

U nas naj više demokraciju ruše novinari jeftini i ideološki obojani.

ZG
Zeljko Grabar
20:11 06.07.2022.

Komentirati ovaj clanak argumentima nije moguce jer cenzura ne dozvoljava a zasto zna se jer reci istinu sto dolazi poslije krize demokracije ne mogu pretrpijeti oni ciji su roditelji gazili po svemu sto je pomisljalo na demokraciju a povjesna uputnica na cinjenicu sto je bilo pslije pada jedne od boljih demokracija one Weimarske ne odgovara cenzuri i gospodinu Galicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?